Maailmameister naaseb legendaarse autoga ralliradadele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Petter Solberg Subaruga 2004. aastal Soome MM-rallil.
Petter Solberg Subaruga 2004. aastal Soome MM-rallil. Foto: Elmo Riig

Sel suvel toimuv ERC-etapp Rootsis võib olla veidi erilisem kui see tavaliselt oleks. Nimelt plaanib seal ralliradadele naasta ka Petter Solberg.

Aastaid WRC-sarja kuulunud Värmlandi lähistel peetav ralli on nüüd osa ERC-sarjast. Kui WRC-sarjas sõideti sealsetel teedel lumel, siis mõistagi suvel kihutatakse kruusal. Solberg tõdeb, et just sealsetel teedel on eriline kihutada.

«Mitmed sõitjad unistavad sellest, et neil avaneks võimalus kihutada tuttava talveralli teedel, aga ainult olukorras, kus saab sõita kruusal. Kui kõik läheb planeeritult ja korraldajad loovad eraldi võistlusklassi, siis on eesmärk kogu Solbergide ja Walfridssonide perekond seda rallit sõitma panna. See on meie töökojale väga lähedal,» lausus Solberg ERC-sarja veebilehel.

Mõistagi tuuakse ralliradadele ka erilised autod. 2003. aastal maailmameistriks kroonitud norralane kavatseb kihutada legendaarse Subaru Impreza WRC2003-ga. Tema vennas istuks Toyota Celica, abikaasa Pernilla Mitsubishi ja vennapoeg Oscar Ford Escorti rooli. Variant on ka, et Oliver Solberg osaleb antud rallil, ent tema läheks juba võidu eest heitlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles