VIDEO Järgmine megatäht? Reali noormängija pakkus finaalis ajaloolise esituse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mahamadou Landoure.
Mahamadou Landoure. Foto: Twitter/Relevo

Hispaania korvpallihiid Madridi Real ja selle akadeemia on tuntud enda erirahvusest korvpallitalentide poolest. Nüüd on tähesärasse kerkinud Reali U14 noormeeste tiimi keskmängija Mahamadou Landoure.

Vahetult enne Hispaania karikavõistluste finaali Tenerife ja Malaga Unicaja vahel, said suure publiku ees U14 karikavõitja selgitada Madridi Reali ja Barcelona kasvandikud. Teiste seas tuli väljakule ka Landoure, kes valiti mängu parimaks.

13-aastane ja 211 cm pikk keskmängija oli põhjus, miks Real kohtumise 84:74 võitis. Malist pärit Landoure arvele jäi müstilised 56 punkti, 33 lauapalli ja 5 viskeblokeeringut. Tema takistamisel tehti koguni 14 viga ning tema kasuteguriks arvutati 82. Noormees tabas väljakult viskeid 21/29 ning vabaviskeid 14/24.

Mõistetavalt valiti Landoure ka noorteturniiri parimaks mängumeheks. Viie kohtumisega jäi tema kontosse keskmiselt 19,2 punkti ja 17,4 lauapalli. Samas polnud enne finaali tema mänguminutid nõnda kõrged.

Hispaania U14 karikavõistlused on andnud võimaluse end korvpallimaailmale näidata paljudel Euroopa tähtedel. Suurematest nimedest võib esile tuua Luka Doncici ja Ricky Rubio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles