VIDEO ⟩ Mitmetest tähtedest enam säranud Markkanen tegi Soome korvpalliajalugu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen. Foto: EPA/George Frey/SCANPIX

Soome korvpalliajalugu sai eile uue peatüki, kui Lauri Markkanenist sai ametlikult esimene soomlane, kes NBA tähtede mängul osalenud. Seejuures sai Markkanen Team Giannise ridades ka 184:175 võidu.

Sel hooajal Utah Jazzi ridadesse kuuluv Markkanen sai võimaluse tähtede mängul osaleda enda koduväljakul. Lisaks sellele kuulus ta kogunisti Giannis Antetokounmpo meeskonna algrivistusse ning teenis nõnda rohkelt mänguaega.

Soomlase arvele jäi 13 punkti ja seitse lauapalli, millega ta oli selgelt edukaim eurooplane. Ta mängis üle nii Luka Doncici, Nikola Jokici kui ka Domantas Sabonise. Kolm tähtmängijat viskasid tähtede mängul kokku 14 silma.

Ülisuure skooriga kohtumises püstitati ka punktirekord, mille võttis enda nimele Boston Celticsis mängiv Jayson Tatum. 10 kaugviset tabanud ääremängija arvele jäi 55 punkti, millest enamat pole kunagi ükski mängija suutnud. Eelmine rekord kuulus 2017. aastast Anthony Davise nimele, kui Los Angeles Lakersi ääremängija sai kirja 52 silma.

Lakersile ei pakkunud tähtede mäng kaugeltki rõõmu, sest vigastuse tõttu ei mänginud teisel poolajal NBA aegade suurim korvikütt LeBron James. Kaotajate kapten vigastas enda parema käe väikest sõrme, mis jäi viskeblokeeringut üritades korvirõnga taha kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles