Vaata, kui palju teenis laskesuusakuningas Bö MMil seitsme medali eest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johannes Thingnes Bø
Johannes Thingnes Bø Foto: AFP / CHRISTOF STACHE / Scanpix

Möödunud nädalavahetusel tõmmati joon alla laskesuusatamise MMile Oberhofis. Nende suurimaks täheks kerkis oodatult norralane Johannes Thingnes Bö, kes võitis igalt distantsilt medali. Eduga kaasnes mõistagi korralik rahaline preemia.

Laskesuusakuningaks peetav Bö suutis medali võita igalt distantsilt, kus ta startis. Väga palju räägiti isegi seitsmest kuldmedalist, ent lõpuks jäi 29-aastase norralase saagiks viis kulda, hõbe ja pronks. Ta oli sellega kaugelt edukaim sportlane Oberhofi MMil.

Laskesuusatamine on aga üks vähestest talispordialadest, kus jagatakse sportlastele ka kopsakat auhinnaraha. Oberhofis teenis individuaalselt maailmameistriks kroonitud sportlane 25 000, hõbeda eest 19 000 ja pronksi võitmisel 14 000 eurot. Võistkondliku MM-tiitli eest anti 15 000 eurot, mis jaotati koondislaste vahel ära.

Bö võitis individuaalselt nii sprindi-, jälitus- kui ka individuaalsõidu. Lisaks veel esikohad paaris- ja segateatesõidus. Norra teatenelikuga sai ta kaela hõbeda ning ühisstardis tuli leppida pronksmedaliga.

Nõnda laekus puhtalt tulemuste pealt Bö kontosse 110 000 eurot. Lisaks sellele on oodata veel preemiat Norra laskesuusaliidult.

«Ma ehitasin endale eelmisel aastal üsna kalli maja. Nõnda kasutan seda raha laenu tagasimaksmiseks,» naljatas Bö intervjuus Rootsi väljaandele Aftonbladet ning tõdes, et raha on üks tema motivaator. «Muidugi on raha oluline. Kõik, kes teisiti räägivad, valetavad. See on meie töö, millega tuleb 24 tundi ööpäevas tegeleda. Paljud inimesed töötavad kaheksast neljani ning lähevad koju. Meie peame tegelema endaga kogu aeg ning paljudest asjadest loobuma. Seega on hea tunne, kui sinu tegemisi tunnustatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles