Briti meedia: agressorriikide sportlaste Inglismaale lubamine näib möödapääsmatu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Daniil Medvedev on üks Venemaa edukamaid tennisiste.
Daniil Medvedev on üks Venemaa edukamaid tennisiste. Foto: John Walton/PA/Scanpix

Inglismaa meedia teatel on maailma tenniseorganisatsioonid ATP ja WTA survestamas Suurbritanniat lubamaks Venemaa ja Valgevene sportlasi enda turniiridele.

Möödunud aastal astus Suurbritannia jõulise sammu, kui keelas agressorriikide sportlastel osaleda Inglismaal toimunud ATP ja WTA turniiridel. Lisaks ei olnud venelastel ja valgevenelastel võimalus osaleda Wimbledoni tenniseturniiril.

Sel aastal ei soovi maailma tenniseorganisatsioonid säärast olukorda ning selle vältimiseks on asutud Suurbritanniat survestama. Nimelt kirjutab Daily Mail, et nende väiksemad ATP ja WTA turniirid on sattunud ohtu ja võidakse kaotada sootuks kalendrist.

«Agressorriikide sportlaste Inglismaale lubamine näib möödapääsmatu, kui meie valitsus ise just teisiti ei arva. Neil on võimalus ka keelduda väljastamast viisat Venemaa ja Valgevene sportlastele,» kirjutab Daily Mail.​

Väljaanne selgitas, et kõige enam peavad ohtu tundma Queen's Clubi ja Eastbourne'i tenniseturniirid, mida võib mõnes teises riigis niisamuti pidada. 

Samas teatas Daily Mail, et Suurbritannia pole ainus, kes keeldub Venemaa ja Valgevene sportlastel enda riigis võistelda. Nende hulka kuuluvad väljaande teatel ka väiksed Balti riigid. Tõsi, möödunud aastal toimunud Tallinna WTA-turniiril ei mänginud ükski agressorriigi tennisist.

Tennis on üks väheseid spordialasid, kus Venemaa ja Valgevene sportlased saavad probleemideta võistelda. Seejuures võitis aasta esimese slämmiturniiri naiste konkurentsis just valgevenelanna Arõna Sabalenka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles