Ukraina sõda toetav olümpiavõitja loodab Putini abil õiglust saavutada (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jevgeni Pljuštšenko.
Jevgeni Pljuštšenko. Foto: Adrian Dennis

Kahekordne olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko on pahane Venemaa spordis toimuva pärast. Õigluse saavutamiseks plaanib ta olukorda arutada ka Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

40-aastane endine iluuisutamise suurkuju töötab tänasel päeval treenerina ning juhendab Venemaa tugevaid noorsportlasi. Tema juhendatavad Veronika Zilinova ja Sofia Titova leppisid Venemaa meistrivõistlustel vastavalt teise ja neljanda kohaga, ent Pljuštšenkot antud tulemus ei rahulda. Tema sõnul tegid kohtunikud just tema sportlastele ülekohut.

«Minu hoolealused saavad mingil põhjusel oluliselt madalamaid punkte. Selline olukord on kestnud juba mitu hooaega järjest,» lausus olümpiavõitja portaalile Sport24.

Seejuures on Pljuštšenko sellest probleemist rääkinud nii Venemaa iluuisutamisliiduga kui ka meistrivõistluste kohtunikega, ent pole enda jaoks rahuldavat vastust saanud. Nõnda kavatseb ta abi saada koguni Venemaa presidendilt, keda ta aastaid toetanud. Olümpiavõitja on toetanud ka Putini otsuseid sõjas Ukrainaga.

«Ma lähen selle teemaga nii Venemaa spordiministri, olümpiakomitee kui ka Vladimir Putini jutule. Ma pole inimene, kellele meeldiks vaielda, aga kui mind sedasi diskrimineeritakse...» lõpetas Pljuštšenko.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles