Kehv tulemus Toyotat ei heiduta: meie auto on endiselt tugev

Karl Mihkel Eller
Copy
Kalle Rovanperä Rootsi MM-rallil.
Kalle Rovanperä Rootsi MM-rallil. Foto: Toyota/McKlein/

Kuigi Toyota jäi Rootsi rallil poodiumilt välja, siis Jaapani autotootja rallimeeskonna peainsener Tom Fowler ei usu, et Toyota Yaris GR Rally1-auto oleks neid alt vedanud. Hoopis vastupidi. Tema sõnul on Toyota endiselt tugev ja järgmiseks etapiks Mehhikoks ollakse valmis.

MM-hooaeg algas Toyota jaoks suurepäraselt, sest Monte Carlo etapil võeti kaksikvõit – esimene Sébastien Ogier, teine Kalle Rovanperä. Lumisel Rootsi rallil oli aga esimesest päevast alates selge, et võidu nimel on neil raske konkureerida.

Parima Toyota sõitjana sai Rovanperä neljanda koha, Elfyn Evans oli viies, kuid jäi ajaliselt poodiumivõitlusest kaugele. Takamoto Katsuta tegi reedel avarii ning oli sunnitud katkestama.

Tom Fowler.
Tom Fowler. Foto: Toyota GAZOO Racing

Peainsener Fowler selgitas, et Toyota ei suutnud võidu nimel konkureerida seadistusprobleemide tõttu, kuid suurt rolli mängis maailmameister Rovanperä reedene stardipositsioon.

«Nägime, et Kalle kaotas reedel ühel katsel rohkem kui 30 sekundit. See oli sellepärast, et ta oli esimesena rajal. Võtke see ära ja ta oleks olnud lähemal. Ma usun, et ta oleks võidu nimel võidelnud.

«See oli natuke loterii, kui Kalle esimesena teel oli. Mul on lihtne öelda, kui meil on autoga midagi valesti, aga ma arvan, et selles polnud probleem. Ei olnud. Meie auto on endiselt tugev ja oleme valmis järgmiseks etapiks Mehhikos,» ütles Fowler wrc.com'ile.

16.-19. märtsini toimuval Mehhiko rallil tuleb esimesena startida Ott Tänakul (M-Sport). Kruusarallil tähendab see esimesel võistluspäeval sarnast teepuhastajarolli ning ajakaotust teistele. Eestlase kannul stardib katsetele Rovanperä.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles