Eestiski tuntud endine suusaäss on MMi eel pahane: mida kuradit Norra teeb? (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Petra Majdić 2011. aastal Otepää MK-etapil.
Petra Majdić 2011. aastal Otepää MK-etapil. Foto: Priit Simson

Sel nädalal algavad Sloveenias Planicas põhja-suusaalade maailmameistrivõistlused. Eestiski tuntud kohalik suusakuulsus Petra Majdič oli südamest solvunud Norra suusaliidu tegutsemise peale. Viimased on parkinud oma VIP-külaliste reka otse suusastaadioni väravate kõrvale, mis oli Majdičile viimaseks piisaks karikas.

Norra suusatajad on MMi suurimad favoriidid ning nende troonimine medalitabeli tipus on juba ette teada. Fjordidemaal on aga ootused suured ning nii on Norra suusaliit avanud Planicas enda VIP-külalistele mõeldud kahekorruselise poolhaagise.

Kuigi sponsorite ja külaliste võõrustamises iseenesest polekski midagi halba, siis Majdičile oli vastukarva, kui ülbelt norralased seda kõike on teinud. Nende reka on pargitud peaväravate kõrvale ehk väga nähtavale kohale.

Muidugi on see kõik korraldajatega kokkulepitud ning norralased maksavad selle eest korraldajatele 6000 eurot. Majdiči sõnul on norrakad rahaga liiga pillavad.

«Mida kuradit Norra teeb? Kas Norra peab püüdma väiksemaid suusariike veelgi väiksemaks muuta? Tore, et nad saavad sponsorite pärast lubada maksta 6000 eurot ainuüksi parkimise eest. Aga murdmaasuusatamine vajab praegu, kui üldse, seda, et vahe suurte ja väikeste suusariikide vahel oleks nii sportlikult kui ka rahaliselt väiksem kui varem,» ütles Majdič Norra TV2-le antud intervjuus.

Norra reka Planica suusastaadioni sissepääsu juures:

MM algab kolmapäeval murdmaasuusatamise ja suusahüpete kvalifikatsioonidega. 2021. aastal toimunud MMil Obertsdorfis troonis Norra medalitabeli tipus 31 medaliga, millest 13 olid kullad. Teise koha sai Austria, kel oli kokku seitse medalit – neli kulda, üks hõbe, kaks pronksi.

43-aastane Majdič on esimene Sloveenia murdmaasuusataja, kes on võitnud tiitlivõistluste medali. Ta teenis 2007. aasta MMil Sapporos hõbeda, 2010. aasta olümpial ja 2011. aasta MMil pronksi. Kõik medalid tulid sprindidistantsidel.

Majdič võitis karjääri jooksul 49 MK-etappi, millest neli tulid Otepääl. Tehvandil toimunud MK-etapil võitis ta klassikasprindid neli hooaega järjest, aastatel 2008-2011.

Kuigi Majdiči trumbiks oli sprint, siis näitas ta oma teravat jalga ka distantsisõitudel ning oli 00ndate teises pooles Kristina Šmigun-Vähi üks värvikamaid konkurente.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles