Suusatamine pöörab pilgu Lähis-Idasse? Sportlased on ideele kategooriliselt vastu

Karl Mihkel Eller
Copy
Pühapäeval toimundu mäesuusatamise MMi slaalomisõidus sai Daniel Yule 24. koha.
Pühapäeval toimundu mäesuusatamise MMi slaalomisõidus sai Daniel Yule 24. koha. Foto: Marco Trovati/AP/Scanpix

Kaks aastat tagasi Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) presidendiks saanud Rootsi-Briti ärimees Johan Eliasch on silma paistnud mitmete vastakate väljaütlemistega. Mäesuusatajatele on aga eriti vastukarva Eilaschi mõte, et tulevikus võiksid tipptasemel slaalomivõistlused toimuda näiteks Dubai sisehallides või Saudi Araabia liivadüünidel.

Pea poolteist aastat tagasi toimus Dubai suusahallis esimene FISi ametlik võistlus ning toonane värske president Eliasch ei varjanud, et tulevikus võiksid siseruumides toimuda ka profisuusatajate võistlused. Eeskätt pidas ta silmas, et need võiksid kasutust saada suvisel perioodil, kui MK-sari on pausil.

«Minu meelest on see täielik nonsense, et toimub üldse arutelu teemal, kas Dubais võiks toimuda suusavõistlus,» ütles Saksamaa mäesuusataja Thomas Dressen. Šveitslane Daniel Yule, kes on karjääri jooksul võitnud üle 20 MK-etapi, oli aga veelgi konkreetsem. «Kui selline päev tuleb (võistlus Lähis-Idas – toim), siis ma teen tippspordiga lõpparve,» ütles Yule intervjuus Blickile.

30-aastaseks saanud Yule viis aga teema Eilaschile. «Ma ei suuda uskuda, et nii tark inimene ja edukas ettevõtja nagu Eliasch nii rumalate ideedega välja tuleb,» lisas šveitslane.

Yule koondisekaaslane Ramon Zenhäusern arvas, et Dubais tippvõistluse toimumine on vastu kõikidele tõekspidamistele. «Selles linnas on suvel 40 kraadi või rohkem sooja. Sellistes tingimustes suusahall on kõike muud kui keskkonnasõbralik,» ütles Zenhäusern.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles