JÄRELVAADATAV JA GALERII ⟩ Pärnu šokeeris veerandfinaalis põhiturniiri teist Selver/TalTechi ja on ühe jalaga poolfinaalis

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Balti liigas alustati kolmapäeval veerandfinaalseeriatega. Pärnu VK alistas kodusaalis kahemängulises seerias Selver/TalTechi 3:1 (25:20, 25:21, 12:25, 25:18). Postimees näitas kohtumist otseülekandes.

Võitjatele tõi Hindrek Pulk 20 punkti (+13), koguni 7 blokki kirja saanud tempomees Jörgen Vanamõisa lisas 16 (+12) ning Luiz Henrique Damas 10 silma (+0). Pärnu meeskonna vastuvõtt oli 39% ja rünnak 45%, blokist saadi 12 ja servilt 3 punkti (eksiti 14 pallingul), kirjutas volley.ee.

Selverile tõid vahetusest sekkunud Denis Losnikov ja Jan Stog vastavalt 13 (+2) ja 12 (+7) punkti. Tallinna klubi vastuvõtt oli 58%, rünnak 41%, blokist saadi 6 punkti ja servil löödi 5 ässa ja tehti 13 viga. Otsustav mäng peetakse TalTechi spordihoones 25. veebruaril kell 19.30.

Veerandfinaalseeriad on 2-mängulised, teine mäng toimub põhiturniiri kõrgemal kohal lõpetanud meeskonna kodusaalis. Veerandfinaalide kõik kordusmängud peetakse laupäeval, 25. veebruaril.

Edasipääseja selgitamisel vaadatakse esmalt võitude ja seejärel punktide arvu (3:0 ja 3:1 edu annavad võitjale kolm punkti, 3:2 võitjale kaks ja kaotajale ühe). Kui võidud ja punktid on võrdsed, selgitab edasipääseja kuldne geim.

Enne mängu:

Põhiturniiri teisena lõpetanud Selver/TalTech sai viimaseks jäänud Pärnu meeskonnast viimati jagu eelmisel nädalavahetusel, võites 3:0. Ka kõik eelnevad omavahelised mängud on lõppenud Tallinna klubi paremusega. 3:2 võidu suutis Pärnu võtta aga Aadu Luukase karikavõistluste poolfinaali avamängus, ent kordusmängus jäi Selver siiski 3:1 peale.

Selver/TalTechi peatreener Andres Toobal võtab varasemale tuginedes selles paaris favoriidikoorma enda õlule. «Meie ootused ja lootused on ilmselt suuremad kui Pärnul. Nemad saavad meie vastu pingevabalt tulla, meil on vaja oma asjad kindlalt ära teha,» sõnas Toobal.

«Meil on mitu meest haigustega kimpus ja eks see mingi jälje jätab, aga sellisel ajal haigused ikka liiguvad ja midagi pole teha. Aga viimase aja mängud on olnud paremad, palju oleneb, milline päev on meie diagonaalil, ent nurgad on oma asjadega paremini hakkama saanud. Üritame nüüd iga mänguga veel asju paremaks saada,» lisas juhendaja.

Pärnu peatreener Toomas Jasmin lubab minna võitlema ja üritab platsi kõrval rohkem emotsiooni näidata. «Meie läheme võitlema ja võitma. Mis siin enam tagasi hoida on. Mehed on samal lainel, eks meeskond on ikka treeneri nägu. Ise pean olema emotsionaalsem – kui ma liiga rahulikuks jään, kandub see meestele üle. See on miski, mille kallal pean töötama,» sõnas Jasmin.

Peatreener lisas: «Selveri puhul on oluline serv kätte saada. Viimane mäng Tallinnas näitas ilmekalt, et mäng oligi tehtud, kui Oliver Orav ja Leo Meyer oma serviseeriad sisse lõid. Kui servi vastuvõtu ja oma servi suudame korras hoida, võib kõike juhtuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles