Karmen Bruus soovib EMil osaleda

Karl Mihkel Eller
Copy
Karmen Bruus.
Karmen Bruus. Foto: Mihkel Maripuu

Kõrgushüppaja Karmen Bruus ei osalenud eelmisel nädalal Tallinnas talvistel kergejõustiku Eesti meistrivõistlustel, kuid kavatseb järgmisel nädalal toimuval sise-EMil startida.

Eesti kergejõustikuliidu juhatus kinnitab 3.–5. märtsil Istanbulis toimuvate Euroopa meistrivõistluste koondise homme, kuid juba täna sai selgeks, et eelmisel nädalal treener Mehis Virule määratud tähtajatu kergejõustikus tegutsemise keelu tõttu skandaali sattunud Bruus on avaldanud soovi EMil võistelda.

«Jah, ta soovib võistelda ja homme juhatus kinnitab koondise,» kinnitas kergejõustikuliidu saavutusspordi juht Kristel Berendsen Postimehele 18-aastase Bruusi soovi.

Sise-EMile on Eestist lisaks Bruusile kvalifitseerunud mitmevõistlejad Maicel Uibo ja Hans-Christian Hausenberg ja sprinter Karl Erik Nazarov. Edetabeli põhjal peaks Istanbuli sõitma ka mitmevõistleja Risto Lillemets.

Teoreetilised võimalused on alles ka 60 m sprinteril Õilme Võrol ja 60 m tõkkesprinteril Diana Suumannil, kuid nende EMi-pileti saamiseks peab mitu konkurenti võistlustest loobuma. Mõlemad naised parandasid nädalavahetusel Lasnamäel peetud Eesti meistrivõistlustel küll edetabeli punktiseisu, ent mitte liiga palju.

Sise-EM toimub Türgis Istanbulis 3.–5. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles