Meedia: Barcelonas lati alt läbi jooksnud brasiillane võib hakata esindama Venemaa koondist

Christopher Krutto
Copy
Malcom 2019. aastal Barcelona särgis.
Malcom 2019. aastal Barcelona särgis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Brasiilia jalgpallur Malcom on viimased neli hooaega mänginud Venemaa tippklubi Peterburi Zeniti ridades ning võib peagi hakata esindama meie idanaabri rahvusesindust.

Malcom liitus Zenitiga 2019. aasta suvel 40 miljoni euro eest Barcelonast. Aasta varem oli Katalaani tippklubi tema eest maksnud samasuguse summa Bordeaux’le.

Kuigi ta suundus Barcelonasse suure summa eest, siis Hispaanias ei õnnestunud tal põhimeheks kerkida. Ta sai hooaja jooksul kirja 15 liigamängu ja lõi vaid ühe värava.

Championat.com kirjutab, et Venemaale siirdunud jalgpallitäht saab klubi sõnul Venemaa kodakondsuse. Kuigi Venemaa portaali sõnul on ta esindanud varem Brasiilia koondist, mis teeks meie idanaabrite särgis mängimise keeruliseks, siis ametlikult tal ühtegi kohtumist sambamaa eest kirjas ei ole.

Kusjuures koos Malcolmiga võib Venemaad hakata esindama ka teine Zenitis mängiv brasiillane, Claudinho. Tema liitus valitseva Venemaa meistriga 2021. aasta suvel 12 miljoni euro eest.

Küll ei ole teada, milline on brasiillaste enda avatus Venemaa särgi selga tõmbamisele.

Endine Venemaa jalgpallur ja praegune treener Andrei Gordejev oli brasiillaste võimalikust koondisega liitumisest elevil. «See ei ole halb asi, et võõrmängijad tahavad Venemaa eest mängida. Nad tugevdavad kindlasti rahvusesindust,» ütles Gordejev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles