Kergejõustikuliit õhutas alaealist Karmen Bruusi alkoholi tarvitama (19)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Karmen Bruus.
Karmen Bruus. Foto: Mihkel Maripuu

Suvistel kergejõustiku MM-võistlustel USAs õhutasid Eesti kergejõustikuliidu juhid alaliidu presidendi Erich Teigamäe korraldatud õhtusöögil kõrgushüppes 7. koha saanud 17-aastast Karmen Bruusi korduvalt tarvitama alkoholi, mis on karistatav nii Eestis kui teo toimepaneku kohas Oregoni osariigis kehtivate seadustega.

Postimehe valduses on võistluslinna Eugene’i Gordoni hotelli restoranis toimunud piduliku ürituse kohta kaks kirjalikku seletust, nii Bruusilt kui tema treenerilt Mehis Virult. Lisaks on Bruus andnud söögilauas juhtunu kohta kirjaliku kirjelduse kergejõustikuliidu distsiplinaarkomisjonile, mis uuris tema treeneri Mehis Viru suhteid Bruusi ja teiste sportlastega ning määras Virule tähtajatu kergejõustikus tegutsemise keelu.

Postimehele edastatud seletustes on kirjas, et küsimusele, mida keegi õhtusöögil joob, oli Bruus vastanud, et tema joob vett. Selle peale olid seletuste kohaselt Teigamägi, kergejõustikuliidu peasekretär Sirje Lippe ja saavutusspordi juht Kristel Berendsen öelnud, et telliks ikka Itaalia vahuveini ehk proseccot, mille peale Bruus oli veel kord avaldanud soovi, et talle alkoholi ei tellitaks, vaid tellitaks vett.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles