BLOGI ⟩ Kaotusseisust välja rabelenud Real hävitas gigantide duellis Liverpooli

Karl-Joosep Küngas
Copy
Madridi Reali mängijad.
Madridi Reali mängijad. Foto: REUTERS/Phil Noble/SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas mängiti ära järgmised kaheksandikfinaalid. Inglismaal kohtusid gigantide duellis Liverpool ja Madridi Real. Möödunud hooaja finaali korduse esimeses vaatuses teenis Hispaania tippklubi 5:2 võidu.

Möödunud hooajal Meistrite liiga võitja selgitanud Liverpool ja Madridi Real läksid sel korral vastamisi juba kaheksandikfinaalis. Tegemist oli nende meeskondade 10. omavahelise kohtumisega. Varasemalt oli Real teeninud viis võitu, Liverpool kolm ning korra jäänud mäng ka viiki.

Tänast kohtumist alustas paremini Anfieldil mänginud kodumeeskond. Juba neljandal minutil viis Darwin Nunez oivalise kannalöögiga Liverpooli 1:0 juhtima. 10 minutit hiljem eksis Reali väravasuul Thibaut Courtois, kes liiga enesekindlalt palliga trikitas ning selle ühel hetkel Mohamed Salahile kinkis. Egiptlane kõmmutas lihtsasti seisuks 2:0.

Avapoolaja lõpp kuulus täielikult külalistele. Juba 21. minutil vähendas Hispaania klubi kaotusseisu nende tähtmängija Vinicius Junior, kes ilusa kaarega palli Alissonist mööda posti kõrvale toimetas. 36. minutil tegi Liverpool omakorda külalistele vastu kingituse, kui väravasuul eksis Alisson, kes palli klaarides nahkkera Viniciuse jalgadesse lõi ja seal leidis see tee juba väravasse.

Teisel poolajal mängisid külalised Liverpooli täielikult üle. Juba 47. minutil asus Real esimest korda mängu juhtima, kui Luka Modrici tsenderdus maandus täpselt katmata jäänud Eder Militao pea peal ning brasiillane suunas palli lihtsasti väravasse.

Kohtumise lõppseisu eest hoolitses mullu maailma parimaks mängumeheks valitud Karim Benzema. Prantslane suurendas esmalt 55. minutil eduseisu, kui tema Joe Gomezist rikošeti võtnud löök lendas Alissoni seljataha. 67. minutil vormistas prantslane lõppseisuks 5:2, kui realiseeris külavereliselt Reali vasturünnaku.

Liverpooli jaoks oli tänane kohtumine ajalooliselt kehv, sest mitte kunagi poldud neile eurosarjas koduväljakul löödud viit väravat. Real sai sellega hakkama ning nüüd on Hispaania hiiul ka väga soodne pinnas laotud, et sellest paarist kolme nädala pärast edasipääs veerandfinaali kindlustada.

Tänases teises kohtumises alistas Itaalia kõrgliiga ülikindel liider Napoli Saksmaal 2:0 Frankfurdi Eintrachti. Napoli väravate eest hoolitsesid Victor Osimhen ja Giovanni Di Lorenzo.

Enne mängu:

Inglismaal vastamisi minevad Liverpool ja Madridi Real kohtusid viimati möödunud kevadel Meistrite liiga finaalis. Toona jäi 1:0 peale Hispaania jalgpallihiid, kellele lõi võiduvärava Brasiilia ääreründaja Vinicius Jr. Seejuures pole 

Liverpool ja Real on üsna tihti Meistrite liiga otsustavates ringides vastamisi läinud. 2021. aastal lõpetas Real Inglismaa tippklubi teekonna veerandfinaalis ning 2018. aastal alistas Real Liverpooli jällegi finaalis. Liverpooli viimane võidust Reali üle on möödas juba 14 aastat.

Tänasele kohtumisele tulevad mõlemad meeskonnad vastu heade emotsioonidega. Realil on käsil neljamänguline võiduseeria, mille sisse mahub ka veebruari alguses võidetud FIFA klubide MM-tiitel. Kesiselt hooaega alustanud ja Inglismaa kõrgliigas alles kaheksandal kohal paiknev Liverpool on suutnud viimases kahes kohtumises 2:0 alistada nii linnarivaali Evertoni kui ka selle hooaja üks üllatajaid Newcastle.

Tänases teises kohtumises võõrustab Frankfurdi Eintracht Itaalia liiderklubi Napolit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles