JÄRELVAADATAV ⟩ Korraks juba võidutantsu vihtunud TalTech jäi valusal moel finaali ukse taha

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli naiste Balti liigas jäi TalTech/Tradehouse valusal moel finaali ukse taha. Poolfinaalis tuli neil tunnistada Leedu klubi Kaunase 3:2 (26:24, 23:25, 24:26, 26:24, 15:10) paremust.

Eriti valusaks muudab kaotuse TalTech/Tradehouse'i naiste jaoks tõsiasi, et neljandas geimis oli neil 24:23 eduseisult kasutada ka matšpall.

Sama punktivahetuse käigus tehti ka korralik rünnak, mis enda arvates mahagi löödi ning võidutantsu alustati. Nende õnnetuseks suutsid leedulannad aga jalgadega palli üles tuua, mängu tagasi tulla ja otsustava geimi enda kasuks kallutada.

Kaunase resultatiivseim oli 28 punktiga (+15) Martyna Paukštyte, 27 silma (+23) jäi Vilte Bogdanovici arvele. Leedu naiskonna vastuvõtt oli 37%, rünnak 42%, blokist saadi 13 silma ja servil löödi 7 punkti ja eksiti 11 pallingul, vahendab volley.ee.

TalTech/Tradehouse'i edukaimaks kerkis 19 punktiga (+12) Maren Mõrd, Kätriin Põld lisas 16 (+9) punkti, Milja Raitise arvele kogunes 15 punkti (+4) ja 14 silma (+4) lisas Marily Lass. Eesti klubi vastuvõtt oli 38% ja rünnakuid lahendati samuti 38-protsendiliselt, blokipunkte kogunes 11 ja servipunkte teeniti 9 (tehti 10 serviviga).

TalTech/Tradehouse'i peatreener Janis Sirelpuu tõdes, et neljanda geimi kaotus oli valus, ent oma mängijatele tal etteheiteid pole. «Neljanda geimi kaotus, kaks või kolm palli saime seal lõpus lüüa ja eks see ikka on valus. Aga me ei alustanud viiendat geimi ka halvasti, olime 5:3 ees, siis soperdasime ise natuke. Lõplikult läks sealt see asi meil käest. Samamoodi on kahju esimesest geimist, kus olime ka pluss viie peal ja tundus, et juba piisav vahe. Aga kokkuvõttes võitlesime ja etteheiteid mul pole,» sõnas Sirelpuu.

«Meie poolt korralik mäng, tegime pigem ikka hea mängu. Sport on selline ja sellepärast me ju sporti teemegi, et häid emotsioone saada. Aga sellist pettumist ei saa ka kusagilt mujalt, nüüd on vaja see pettumus ja viha homsesse mängu suunata. TalTechi jaoks on iga võimalik medal väga väärtuslik ja läheme homme seda pronksi võitma,» lisas juhendaja.

Marily Lass tunnistas, et neljanda geimi lõpp mõjus vaimule. «Olgem ausad, neil ikka päris palju «joppas» ka – said jala vahele ja minule isiklikult läks see neljanda geimi lõpp ikka ajude vahele ja ise põlesin läbi otsustavatel hetkedel. Aga tegelikult me mängisime ju päris hästi, aga vastane mängis samuti hästi, lõpus oli neil natuke õnne ja meil enda lollusi ja nii see tulemus tuli,» vaatas nurgaründaja poolfinaalile tagasi ja kiitis eriti Maren Mõrda.

«Maren tegi väga hea mängu täna, ta oli kahtlemata mängu parim. Homme peame end kokku võtma ja läheme pronksimängus taas võitlema,» lisas Lass.

Enne mängu:

Põhihooajal sai TalTech/Tradehouse kümne naiskonna konkurentsis teise koha, kaotades 18 mängust vaid kolm. Kaunas jäi Eesti klubist maha vaid ühe võiduga. Põhihooajal võitis TalTech/Tradehouse kodus 3:0, võõrsil jäi Kaunas 3:0 peale.

Veerandfinaalseerias alistasid leedulannad kahe mänguga lätlaste Jelgava, TalTech/Tradehouse lätlaste RSU/MSG kahe võiduni peetud seerias 2:1.

Balti liiga finaalturniir toimub TalTech/Tradehouse'i kodusaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles