Erakondade spordiduellil noppis punktivõidu Kõlvart, esitati mitu huvitavat ideed

Ville Arike
, reporter
Copy
Erakondade sporditeemaline debatt. Vasakul Mihhail Kõlvart. Tema
taga on Piret Hartman, Jüri Jaanson, Marko Kaljuveer ja Kristina Kallas. Pildil paremal seljaga on Heino Märks.
Erakondade sporditeemaline debatt. Vasakul Mihhail Kõlvart. Tema taga on Piret Hartman, Jüri Jaanson, Marko Kaljuveer ja Kristina Kallas. Pildil paremal seljaga on Heino Märks. Foto: Eero Vabamägi

Kuue riigikokku pürgiva jõu esindajad astusid teisipäeval spordirahva ette pajatama, mida nende erakond järgmise nelja aasta jooksul paremini teeks. Huvitavamatest ideedest pakkus Kristina Kallas (E200) välja, et ettevõtted saaksid oma käibemaksukohustusest 3 protsenti sporti suunata, ning Mihhail Kõlvart (KE), et õpilased peaksid saama vähemalt teatud arvu treeninguid teha tasuta.

Põhilised jutupunktid olid peaaegu samad, mis valimiste eel spordist rääkides alati on: treenerite palk, laste üha kahanev sportimisharjumus, infrastruktuuri olukord. Nüüd lisandus ka Venemaa ja Valgevene sportlaste Pariisi olümpiale lubamise teema. Kõigi erakondade esindajad on ühel meelel, et tuleb teha kõik, mis võimalik, et nood mängudele ei saaks.

Kui aga saavad? Ses osas tegi resoluutseima avalduse tegi EKRE esindaja Heino Märks: «Kui ROK lubab Venemaa ja Valgevene sportlased olümpiale, tuleb Euroopa Liidule teha ettepanek kuulutada ROK terrorismi toetavaks organisatsiooniks ja probleem on lahendatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles