VIDEO ⟩ Kristina Šmigun-Vähi ajalooline MM-kuld tähistab 20. sünnipäeva

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kristina Šmigun-Vähi.
Kristina Šmigun-Vähi. Foto: PP

Kristina Šmigun-Vähi joaks on täna eriline päev, sest 20 aastat tagasi võitis ta Val di Fiemmes suusavahetusega sõidus oma ainsa MM-kulla.

Ajaloolise MM-kulla võitmise järel ütles Šmigun-Vähi, et MM-tiitel tuli talle suure üllatusena, sest võistluste eel ei osanud ta medalit lootagi. Tegelikult ei olnud tal üldsegi plaanis tol päeval võistelda, sest sportlase enesetunne polnud just parim.

«Eile õhtul pandi mind kirja ja hommikul pidin enesetunde põhjal vaatama, kas lähen [starti] või ei lähe. Tegelikult polnud enesetunne väga hea, aga tulin suusabokside juurde ja kõik oli tehtud. Siis ei jäänud muud üle kui starti minna,» lausus ta.

Võistluste ajal hoidis väga heade suuskadega eestlanna  teiste sappa ning otsustas asjad viimasel paarisajal meetril. «Teate, mul oli nii-nii raske, et kannatasin ainult teiste taga. Hoidsin nii, et mitte kellestki maha jääda. Esimese ringi lõpus nägin, et mul oli suusk väga hea. Siis mõtlesin, et pean kannatama lõpuni,» rääkis Šmigun-Vähi.

Val di Fiemme MMilt võitis Šmigun-Vähi veel kaks hõbedat ja pronksi. Kokku on kahekordse olümpiavõitja auhinnakapis kuus MM-medalit – kuld, kolm hõbedat ja kaks pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles