Ajaloolise kaotuse saanud Liverpool loodab veel ühele imele

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp. Foto: PETER POWELL/EPA/Scanpix

Oma Meistrite liiga ajaloos ühte karmima kaotuse saanud Liverpooli peatreener Jürgen Klopp pole lootusi veerandfinaali pääseda veel täielikult kaotanud.

Liverpool kaotas teisipäeval koduväljakul 2:0 eduseisust 2:5 Madridi Realile. Mitte kunagi varem polnud Liverpoolile Euroopa kuninglikus võistlussarjas löödud viit väravat.

Liverpool on Meistrite liiga ajaloos pakkunud nii mõnegi imelise tagasituleku. Näiteks jäädi 2005. aastal finaalis AC Milani vastu avapoolajal 0:3 kaotusseisu, kuid teisel poolajal viidi mäng lisaajale ning siis penaltiseeriasse, mis võideti. 2019. aastal kaotas Liverpool poolfinaali avamängu 0:3 Barcelonale, kuid võitis korduskohtumise 4:0.

Ent kui mainitud tagasitulekutest esimene juhtus neutraalsel väljakul ja teine Liverpooli kodustaadionil, siis seekord oleks vaja veelgi suuremat imet, sest korduskohtumine peetakse Madridis.

«Ma arvan, et Carlo Ancelotti usub, et mäng on läbi ja praegu arvan ma samamoodi. Kuid mida lähemale mängule jõuame, seda suuremaks muutub meie võimalus. Lähme sinna ja proovime mängu võita. Kas see on võimalik, ma ei tea. Lähme sinna jalgpalli mängima. See on ülisuur väljakutse,» lausus Klopp.

Madridi Reali peatreener Ancelotti ei soovinud enne õhtut hõisata. «See oli alles vastasseisu esimene mäng. See lõppes meie kasuks, kuid peame korduskohtumises kõvasti tööd tegema ja kannatama,» lausus ta. «Liverpool on suurepärane meeskond, kes pani meid avapoolajal kannatama. Kahjuks pole mäng veel läbi.»

Madridi Reali ja Liverpooli kaheksandikfinaali korduskohtumine peetakse 15. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles