Venelased korraldavad võistluse, mis matkib MMi: ei maksa imestada, kui meie võistluse tase kõrgem on (2)

Postimees Sport
Copy
Aleksandr Bolšunov.
Aleksandr Bolšunov. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Põhja suusaalade maailmameistrivõistlused peetakse tänavu Sloveenias Planicas 21. veebruarist 5. märtsini. MMilt eemale jäetud venelased korraldavad samadel kuupäevadel oma võistluse.

Ukraina sõja tõttu kannavad Venemaa ja Valgevene suusatajad võistluskeeldu, mistõttu pole neil asja ka hooaja tähtsaimale rahvusvahelisele jõuproovile. Võistlusnälg on idanaabritel aga suur ning seetõttu korraldatakse neile riigisisene jõuproov, mis matkib MMi programmi.

Esialgu pidanuks venelaste võistlus toimuma Sotšis, kuid seal seda korraldada ei saanud. Nii hakkavad Aleksandr Bolšunov, Natalja Neprjajeva, Sergei Ustjugov ja teised võistlema hoopis Arhangelski piirkonnas Malinovkas.

Venemaa meedia kirjutab, et võistlustel osaleb 450 suusatajat Venemaalt ja Valgevenest. Teise agressoorriigi osalemine annab võistlustele meedia sõnul rahvusvahelise mastaabi. Sportlased jagataks regioonide järgi tiimidesse, igasse tiimi kuulub 20 sportlast – kümme meest ja kümme naist.

Portaal Sport-Express kuulutab, et Venemaa suusatamise tase olla praegu nii kõrge, et ei maksa imestada, kui nende kohalik jõuproov teeb Planica MMile silmad ette.

Auhinnaraha jagatakse võistluste võitjale 150 000 rubla ehk 1900 eurot. Teine koht saab 1500 ja kolmas 1100 eurot. Auhinnaraha jätkub esikümnele, kümnes koht on väärt 126 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles