Norra sprinditalent rootslannadest: nad on vist pikka aega Marsil elanud

Karl Mihkel Eller
Copy
Kristine Stavas Skistad (vasakul) ja rootslanna Jonna Sundling Les Rousses'is toimunud MK-etapil.
Kristine Stavas Skistad (vasakul) ja rootslanna Jonna Sundling Les Rousses'is toimunud MK-etapil. Foto: LAURENT GILLIERON/AP/Scanpix

Neljapäeval jagatakse Planicas suusatamise MMi esimesed medalid. Murdmaasuusatajad astuvad võistlustulle klassikasprindis. Viimase klassikalises tehnikas toimunud sprindi MK-etapi Prantsusmaal Les Rousses’is võitis naiste arvestuses Kristine Stavas Skistad. 24-aastane norralanna arvab, et sprindis on suurimad tiitlinõudlejad rootslannad.

«Nad on vist pikka aega Marsil elanud. Nad ei pruukinud aru saada, et mul on vaevalt veerand tundi hästi läinud,» ütles Skistad, kelle jaoks märkis Les Rousses’i MK-etapi esikoht karjääri esimest võitu sel tasemel.

Kolmapäeval toimunud Norra koondise pressikonverentsil proovisid ajakirjanikud Skistadile asetada teatud favoriidikoormat. 2019. aastal vaid 19-aastasena Seefeldi MMil võistelnud Skistad ei pääsenud toona küll sprindis finaali, kuid Norra poolehoidjad loodavad, et tänavu suudab ta selle heastada.

Vahepealsetel aastatel mõõnas olnud Skistadile on prožektorikuma heitnud ka konkurendid, justnimelt rootslannad. Linn Svahn ütles VG-le, et Skistad on MMil üks favoriite. «Kui sul on mahti võita MK-etapp, on sul absoluutselt võimalus võidelda MM-i medali eest. Tingimused on sellel (Planica – toim) rajal erinevad, tegemist on väga raske rajaga. Aga ta on üks favoriite,» ütles Svahn.

«Tal on enesekindlust, ma ei tea, kas ta on nii palju muutunud, aga võib-olla on ta paar aastat vanemaks saanud,» ütles samuti homsel sprindil startiv Tiril Udnes Weng koondisekaaslase kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles