Välbe: FISil on Venemaata igav (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe avaldas Sloveenias Planicas alanud MMi eel, et Rahvusvaheline suusaliit (FIS) igatseb Venemaa sportlaseid ja ilma nendeta on võistlused igavad.

Seoses sõjaga Ukrainas on Venemaa ja Valgevene sportlased FISi võistlustelt eemaldatud. Vahetult enne MMi avaldatud FISi reklaamklipis oli Venemaa sportlasi siiski võimalik näha. Kuigi FIS on eksituse eest palunud andeks, siis Välbe leiab, et FIS igatseb vene suusatajaid.

«Ma arvan, et see näitab taas, kui väga FIS Venemaa sportlasi igatseb. Ainsana suudavad korraliku võistlusmomendi tekitada Venemaa suusatajad, kes aitavad kaasa suuremale publikuhuvile.

See FIS-i prohmakas (reklaamklipp – toim) näitab, et nad tunnevad end keelu tõttu halvasti ja neil on meieta igav,» ütles Välbe Championatile.

FISi avaldatud Planica MMi reklaamvideos on jätkuvalt näha Venemaa sportlasi ning alaliit on teatanud, et avaldatud videos on viga parandada liiga hilja. «See oli vastik viga. Vaatasin seda natuke liiga kiirelt. Venemaa sportlaseid ei oleks pidanud videos olema,» tunnistas FISi pressijuht Synne Dyrhaug Ilta-Sanomatele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles