Poksiliidu president Klandorf: me ei lähe MMile, aga mitte boikoti tõttu (2)

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti Poksiliidu president Kalle Klandorf.
Eesti Poksiliidu president Kalle Klandorf. Foto: Eero Vabamägi

Mitme riigi poksiliidud boikoteerivad tänavust MMi, sest seal lubatakse osaleda Venemaa ja Valgevene sportlastel. Kolmapäeval teatas sellest näiteks Saksamaa. Eesti poksijad jäävad samuti MMist eemale, kuid teisel põhjusel.

«Arutasime nädalavahetusel peetud Eesti meistrivõistluste aegu asja ning otsustasime juhatusega, et me ei lähe sel aastal MMile. Põhjuseks on asjaolu, et vahe Euroopa mängudega jääb liiga väikeseks,» ütles poksiliidu president Kalle Klandorf Postimehele.

«Jah, otsustasime spordist lähtuvalt. Mai esimesel poolel Taškendis peetav meeste MM ei anna Pariisi olümpiamängude kvalifikatsioonipunkte, kuu aega hiljem Poolas algavad Euroopa mängud aga annavad. Meie sportlased tahavad pääseda olümpiamängudele ning nii lühikese aja jooksul kahel korral tippvormi ajastada ei jõua. Seetõttu langeski valik Euroopa mängude kasuks.»

Klandorf lausus, et Eesti Poksiliit poliitikaga ei tegele. «Poliitikaga las tegeleb Eesti Vabariigi valitsus koos olümpiakomiteega. Meil on tulemussport, EOKst saadav raha sõltub tulemustest. Kas keegi on öelnud, et süsteemi on muudetud, kui sportlane ei tee tulemust boikoti tõttu?» küsis Klandorf, ning sugugi mitte retooriliselt.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles