Abikaasa mõrvas osaline olnud tippjooksja mõisteti eluks ajaks vangi (1)

Christopher Krutto
Copy
Etioopia politsei. Pilt on illustratiivne.
Etioopia politsei. Pilt on illustratiivne. Foto: TIKSA NEGERI/REUTERS/Scanpix

Etioopia keskmaajooksja Besu Sado mõisteti eluks ajaks vangi, sest ta osales oma abikaasa mõrva varjamises.

2016. aasta Rio olümpiamängudel üheksanda koha saanud jooksja mõisteti eluks ajaks vangi, sest ta aitas varjata oma abikaasa mõrva jälgi, kirjutab portaal ethionegari.com.

Sado abikaasa mõrvati möödunud aasta augustis. Kohtutoimikute järgi rünnati meest oma kodu elutoas palgamõrvarite poolt. Kõigepealt löödi teda metallist esemega pähe ning seejärel pussitati. Ta suri rünnaku tagajärjel ning mõrvarid heitsid ta laiba lähedal asuva tee äärde.

Seejärel koristasid Sado, tema vend ja majaabiline mõrvapaiga. Lisaks põrandatele ja seintele pesti ära ka mööbel ning surnu riided ja verega koos olnud vaip peideti Sandaga city prokuröri Ayele Imamu sõnul ära.

Kokku mõisteti mõrvas osalemise tõttu süüdi viis inimest. Nende hulka kuulusid Sado, tema kaks venda ja inimesed, kes sel päeval aitasid mõrva läbi viia. Sado ja üks tema vendadest mõisteti eluks ajaks vangi, ülejäänud süüdlased viibivad veel vabaduses.

Kusjuures mõrva põhjus oli eriti šokeeriv. Nimelt süüditas Sado, et mees pani talle ja tema perele peale loitsu, mis takistas neil edu saavutamast.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles