Positiivse dopinguproovi andnud Tokyo olümpiamedalist sai ülipika võistluskeelu

Christopher Krutto
Copy
Igor Son.
Igor Son. Foto: Luca Bruno/AP/Scanpix

Kasahstani tõstmisliit andis kolmapäeval teada, et Tokyo olümpiamängudel pronksi teeninud Igor Son andis positiivse dopinguproovi.

Kasahstani tõstmisliidu avaldusest selgub, et Son oli üks kuuest kohalikust tõstjast, kes andis positiivse dopinguproovi ning seetõttu määrati olümpiakangelasele kaheksa aasta pikkune võistluskeeld.

Soni jaoks polnud tegu esimese dopingurikkumisega. 25-aastasele sportlasele määrati 2015. aastal keelatud ainete pruukimise tõttu seitsmekuune võistluskeeld.

Soni positiivne proov pärineb möödunud aasta märtsist. Kuna Tokyo olümpiast oli selleks ajaks möödas enam kui pool aastat, siis Kasahstani tõstmisliidu sõnul ta olümpiapronksist ilma ei jää.

Dopinguskandaalid Kasahstani tõstmises pole midagi uut. Riik kaotas erinevate dopingureeglite rikkumise tõttu oma 2008., 2012. ja 2016. aasta olümpiatelt tõstmises teenitud medalid. Lisaks võib neid ähvardada rahvusvahelistel võistlustel osalemise keeld.

Kasahstani tõstmisliidu sõnul asjad nii kaugele siiski minna ei tohiks, sest Son ja teised andsid dopinguproovi kohalikel, mitte rahvusvahelistel võistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles