MMil veerandfinaali jõudnud Kilp: õnnesti jäi puudu

Postimees Sport
Copy
Marko Kilp.
Marko Kilp. Foto: JENS SCHLUETER/AFP/SCANPIX

Eesti murdmaasuusataja Marko Kilp jõudis Planical peetaval põhja-suusaalade MMil klassikasprindis veerandfinaali, kus sai oma sõidus viienda koha. Eestlane tunnistas, et selline täna tema tase oligi.

Kilp pääses kvalifikatsioonist edasi 30. ehk viimase sportlasena. Kaotust selle võitnud norrakale Erik Valnesile kogunes 12,34 sekundit. Veerandfinaalis näitas Kilp küll initsiatiivikat algust, kuid pidi lõpuks võtma kuue sportlase konkurentsis vastu viienda koha.

«Eelsõidus oli väga stabiilne. 0,9 km peal olin 26., lõpuks 30. [kohal]. Eelsõit näitas, et täna olengi mina maailma 25. Nii paraku on,» sõnas Kilp ETV2 eetris intervjuus.

Kuidas võrleb Kilp tänavust MMi eelmisega? «Kui ma olen sõite vaadanud, siis rada on pehme ja juhtub rohkem. Ka meie sõidus oli rabelemist, aga õnneks minul midagi ei juhtunud. Kaasvõistlejatele halba ei taha, aga õnnest jäi puudu,» vastas suusasprinter.

Nagu varem mainitud, siis Kilp alustas initsiatiivikalt ning proovis ennast ette otsa sättida. Täielikult see tal siiski ei õnnestunud. «Tahtsin võimalikult kõrgel positsioonil olla. Mitte päris juhtida, aga teine-kolmas, lõpuga proovida positsiooni parandada. Aga paraku nii,» rääkis Kilp.

Klassikasprint pakkus kõvasti draamat ja suusasprinter seletas, milles täpsemalt asi oli. «Kes on märja ilmaga sõitmas käinud, teab, et rada on lippadi-lappadi ja pehme. Saabas või suusk kipub lume sisse ära vajuma. Nii need kukkumised tulevad,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles