Meedia: Eesti suusatajatega koos dopinguskandaali sattunud äss kavatseb MK-sarja naasta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksei Poltoranin.
Aleksei Poltoranin. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

​Kasahstani murdmaasuusataja Aleksei Poltoranin kavatseb Rootsi meedia teatel naasta MK-sarja.

Poltoranin oli lisaks eestlastele Andreas Veerpalule ja Karel Tammjärvele üks viiest suusatajast, kes 2019. aasta Seefeldi põhja-suusaalade MMil politsei poolt vahi alla võeti. Ühtlasi oli ta patustajatest ka kõige nimekam.

Nüüd vahendab Aftonbladet Viaplayle viidates, et kolmapäeval võistluskeelu alt vabanev Poltoranin teeb trenni, et alustuseks kodumaal võistelda. Hiljem plaanib ta väljaande teatel ka MK-sarja naasta. Antud otsus tekitas konkurentides pahameelt.

Kõige teravamalt kommenteeris Poltoranini olukorda Rootsi suusakoondislane Kalle Halfvarsson. «Siin pole ühtki rõõmsat nägu, kui selline asi peaks juhtuma. Petis jääb alati petiseks. Kui oled selliselt korra juba eksinud, siis peaksidki suusatamisest eemal olema,» lausus Halfvarsson Viaplayle antud intervjuus.

Rootsi endine suusatäht Johan Olsson, kes karjääri jooksul mitu korda konkureerinud ei usu, et Kasahstani suusaäss enam MK-sarja tasemele küündib. «Ma ei ole kindlasti eluaegse võistluskeelu pooldaja, kui inimene on teinud ühe rikkumise. Nüüd, kus neli aastat on rikkumisest möödas, võib ta mõistagi tippsporti naasta. Samas mul on väga keeruline näha, et ta üldse MK-sarja jõuaks ja veel vähem poodiumile,» tõdes Olsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles