Norra olümpiavõitja rikkus soomlase elu sõidu

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Erik Valnes (paremal) kukkus täpselt Ville Ahoneni (nr 25) ees.
Erik Valnes (paremal) kukkus täpselt Ville Ahoneni (nr 25) ees. Foto: Jure Makovec/AFP/Scanpix

Sloveenias Planicas toimuval põhja-suusaalade MMil sõideti eile meeste ja naiste murdmaasuusatamise klassikasprint. Heas hoos oli Ville Ahonen, kelle võimalused väga kõrgeks kohaks rikkus Erik Valnes.

Ahonen näitas kvalifikatsioonis küll 25. aega, ent oli seejärel teravas hoos. Soomlase poolfinaalis oli lisaks ajasõidu võitnud Pekingi olümpiavõitjale Valnesile võistluse suurfavoriit Johannes Høsflot Klæbo, kes krooniti lõpuks maailmameistriks. 

Meie põhjanaabri sõit läks aga vussi, kuna Valnes kukkus suusa murdumise tõttu täpselt tema ees. «Üritasin mööduda, kuid olin Valnesile nii lähedal, et mul polnud aega reageerida. Suusk jäi veidi kinni. Sellest on väga kahju, sest võinuksin võidelda koha eest finaalis,» rääkis Ahonen Iltalehtile.

Kui 26-aastane Valnes kaotas lõpuks poolfinaali võitnud Klæbole 1.44,3, siis Ahonen 7,28 sekundit. Viimasena pääses tollest sõidust finaali prantslane Lucas Chavanat, aga tema kaotus kiireimale oli vaid 0,65 sekundit.

Ahoneni sõnul tegi ta poolfinaalis elu parimat sõitu. «Suutsin üpris lihtsalt Klæbo ja Valnesi kannul püsida. Poolfinaal tekitas tunde, et tippvormis olles suudan suusatada koos maailma parematega,» lisas Imatrast pärit 28-aastane soomlane, kes sai lõpp-protokolli kümnenda koha.

Klæbo järel võitis hõbeda teine norralane Paal Golberg, kellele järgnes prantslane Jules Chappaz. Neist esimene kaotas nüüdseks seitsmekordsele maailmameistrile 2,22, teine 2,24 sekundit. Ainsa eestlasena jõudis veerandfinaali Marko Kilp, kes sai lõpuks 25. koha.

Oodatult domineerisid naiste sprinti nelikvõidu võtnud rootslannad. Kuld riputati Jonna Sundlingu kaela, talle järgnesid Emma Ribom (+0,87) ja Maja Dahlqvist (+4,45). Parima eestlasena oli Kaidy Kaasiku 42.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles