VIDEO Kalle Rovanperä aitab kauaoodatud tulijat kiiremaks ja paremaks teha

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Toyota Yaris Rally2-auto.
Toyota Yaris Rally2-auto. Foto: Colin McMaster/Toyota GR

Toyota on autoralli MM-sarja tippklassis Rally1 osalevatest tiimidest ainus, kel pole stardis ühtegi madalama klassi masinat. Tänavu see aga muutub ning oma panuse annab ka valitsev maailmameister Kalle Rovanperä.

Nimelt teeb 2023. aastal oma võistlusdebüüdi Toyota GR Yaris Rally2 ning kui üldiselt on arendustööga tegelenud soomlane Juho Hänninen, siis Prantsusmaa rallimeedia teatel toimetas asfalditestil eile ja toimetab täna Rovanperä.

Esimest korda testiti Yaris Rally2-autot mullu oktoobris. Seni on arendustöös keskendatud sõitmisele lumel ja asfaldil, kuid Toyota jaoks on kõige olulisem samm saada masin valmis kruusatestideks, ütles võistkonna tehniline direktor Tom Fowler DirtFishile.

Yaris Rally2 ehitati suure saladuskatte all. Eelmisel suvel kirjutas Soome portaal Rallit.fi, kuidas Toyota ostis konkurentide Rally2-autod, et näha, mis teevad konkreetse masina heaks. Uue Yarise ehitamine polnud aga suurüllatus, kuivõrd teema oli õhus aastaid. 

Toyota uus toodang peaks võistlusdebüüdi tegema tänavu Jaapani meistrivõistlustel ning praeguse plaani kohaselt kihutab autoga esimest korda Norihiko Katsuta. Välistatud pole ka see, et septembris toimuval Hokkaido rallil istub Yaris Rally2 rooli taha Toyota tiimipealik ja endine tippsõitja Jari-Matti Latvala. MM-sarjas ei näe autot enne järgmist hooaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles