Planica MMil ohjab asju eestlasest ninamees

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Norralane Paal Golberg vajumas pärast lõpetamist lumeputru. MMi tehniline delegaat Robert Peets selle pärast siiski ei muretse.
Norralane Paal Golberg vajumas pärast lõpetamist lumeputru. MMi tehniline delegaat Robert Peets selle pärast siiski ei muretse. Foto: Kollaaž: AFP/Scanpix / Re/Max One

Kuigi Planicas toimuva põhja-suusaalade MMi esimese võistluspäeva, mil medaleid jagati suusasprindis, märksõnadeks olid vesised olud ja lumepuder, ei valuta võistluste eestlasest tehniline delegaat Robert Peets ilma pärast südant. «Mina muret ei tunne, seisan praegu 4000 kantmeetrise lumehunniku kõrval,» sõnab ta võistluste avapäeval stoilise rahuga.

Veel nädala keskel lubasid Norra ilmamehed Sloveeniasse laupäevaks 12 soojakraadi ja tugevat sadu, mis plusskraadide juures tähendanuks mõistagi vihma, mitte lund. Praeguseks on prognoos veidi leevenenud: räägitakse kõigest kergest sajust ja üheksast kraadist.

«YR.no-ga ongi nii, et seda saab uskuda 1,5–2 päeva ette. Kõik, mis edasi näitab, on butafooria, mida päriselus väga juhtunud pole,» kostab Peets. «Kõige täpsema prognoosi annab ikkagi kohalik ilmateade või siis Windy

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles