Kontaveit langeb WTA edetabelis viimase peaaegu kuue aasta madalaimale kohale (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Tennise Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.) teatas paar nädalat tagasi, et loodab areenile naasta märtsis peetavateks Indian Wellsi ja Miami WTA-turniirideks. Nüüd on selge, et Indian Wellsis eestlanna ei mängi.

27-aastane sportlane kirjutas 13. veebruaril sotsiaalmeedias: «2023. aasta algus on olnud raske. Alates möödunud aasta oktoobrist on enamikes mängudes mulle selg tunda andnud. Olen proovinud end aidata, saanud ravi ning treeninud võimalikult palju, kuid mingil põhjusel tuleb valu võistlustel alati tagasi. Seega olen otsustanud mõneks nädalaks aja maha võtta ning jätan vahele Doha ja Dubai turniirid. Töötan oma tiimiga ning proovin end aidata nii palju kui võimalik. Loodan tagasi olla märtsis toimuvateks Indian Wellsi ja Miami turniirideks,» lisas ta.

Eile aga teatati, et Kontaveit ei mängi Indian Wellsis ja tema koha saab endale Ukrainas Odessas sündinud, aga rahvusvahelisel areenil Belgiat esindav Marina Zanevska (WTA 78.).

Loodetavasti naaseb Kontaveit võistlustulle Miamis, mis algab 19. märtsil.

Esmaspäeval avaldatavas uues maailma edetabelis langeb Kontaveit praeguse seisuga tervelt 34 kohta 61. positsioonile. Peaks ameeriklanna Caty McNally võitma Mehhikos Meridas toimuva WTA-turniiri, puksiks ta meie naise 62. kohale. Viimati ei kuulunud Kontaveit WTA edetabeli 60 parema hulka 2017. aasta mais, mil oli maailma 68 reket.

Muide, uues pingereas on Kontaveidil 910 punkti, aga 65 võib kohe maha lahutada, sest mullu pudenes ta Indian Wellsis konkurentsist kolmandas ringis.

Kontaveidi vigastuspaus tähendab, et Eesti esireketiks tõuseb taas Kaia Kanepi. Tema täpne edetabelikoht pole Merida WTA-turniiri tõttu selge, aga halvimal juhul oleks vanameistri päralt 49. positsioon.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles