Jaak Salumets: pearahasüsteem spordis on tekitanud tegevusetuse

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Salumets
Jaak Salumets Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti treenerite liidu esimehe Jaak Salumetsa hinnangul on pearahasüsteemi kehtestamine spordiklubide toetamisel tekitanud suurtes linnades omamoodi tegevusetuse.

Salumets meenutas ETV saates «Terevisioon», et 2001. aastal muudeti Tallinnas spordisüsteemi ehk mindi pearahasüsteemi peale ning arvati, et kui pakutakse teatud summa raha, siis tekivad spordiklubid ja tuleb juurde rohkem potentsiaalseid ringijuhendajaid ja treenereid, vahendab ERR Uudised.

«Situatsioon, mille pearahasüsteem tekitas, on see, et praegu Tallinn haarab 19 000 last ja tegelikult treenerid töötavad mitme koha peal – päeval töötavad nad mingi muu ameti peal, kust saavad oma sotsiaalsed garantiid, pensionid jne ja õhtul tegelevad lastega. Siia ongi koer maetud, kui teed põhitööd, siis õhtul ei jõua nii head tööd teha lastega. Ainuke, mis toimib on lastevanemate jalad - võetakse lapsed trennist ära, kus midagi ei toimi, ja viivad sinna, kus toimib,» kirjeldas Salumets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles