53-aastane suusataja tegi Planica MMil karjääri viimase etteaste

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Suusatajad tänavusel Tartu maratonil. Pilt on illustratiivne.
Suusatajad tänavusel Tartu maratonil. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Ricardo Jay Lung on 53-aastane Panama murdmaasuusataja, kes tõmbas tänavuse põhja suusaalade MMiga oma karjäärile joone alla.

Kolmapäeval peeti Sloveenias Planicas 10 km eraldistardist vabatehnikasõidu kvalifikatsioon, mille võitis ülekaalukalt islandlane Albert Jonsson, kes edestas lähimat jälitajat, brasiillast Manex Silvat 52,8 sekundit.

53-aastane Lung, kes on sündinud Panamas, aga kasvas üles USAs, kus ta praegu ka elab, sai 69 lõpetaja seas 68. koha. Viis-kuus aastat tagasi võistlustel käima hakanud kahe lapse isa kaotas Jonssonile 15.30,5.

Insenerina töötav Lung rääkis pärast võistlust, et kukkus kaks korda, kuna lumi oli laskumiste kurvides väga pehme. «Raske oli suuski tõsta,» märkis ta.

Saksamaa pressiagentuuri DPAga rääkinud Lung lisas, et Sloveeniasse on kohale tulnud kogu tema perekond. «Nüüd saame MMi nautida. Jääme siia, et võistlusi ja professionaale vaadata,» rääkis ta.

Muide, Lungi suureks unistuseks oli jõuda olümpiale, ent koroonapandeemia ei lubanud sel reaalsuseks saada. Mehe teine eesmärk oli jõuda MMile. «Arvan, et see oli minu murdmaasuusataja teekonna lõpp,» ütles ta kolmapäevase võistluse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles