TIPPHETKED Vaata, kuidas korvpallikoondis alistas viimase hetke korvist Sloveenia

Postimees Sport
Copy
Eesti koondise mängijad võitu tähistamas.
Eesti koondise mängijad võitu tähistamas. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis pidas vabariigi aastapäeval 2023. aasta MM-valiksarja kohtumise Unibet Arenal Sloveenia koondisega ning sai seal 79:78 võidu.

Eesti koondis alustas kohtumist suurepäraselt, kui avaveerand võideti 24:16. Eesti mängu tõi uut hingamist 20-aastane vahetusest sekkunud Hugo Toom, kelle tabavad kolmepunktivisked said esimesel perioodil määravaks.

Sloveenlaste mängupilt oli hüplikum, kuid teisel veerandil suutsid nad endid koguda ning neli minutit enne poolajapausi võideldi kätte viik 31:31. Tänud Kregor Hermeti lõpusireeni kolmepunktiviskele vähendas Eesti kaotusseisus poolajapausiks kolmele punktile – 37:40.

Teine poolaeg hakkas jälle positiivselt. Kätte võideldi pisike edu, kuid tundus, et ühel hetkel hakkas eestlasi kummitama teatud väsimus ning andis ka tunda, et 14-liikmelises koondises polnud ühtegi puhast keskmängijat. Sloveenide jaoks jäi meie korvialune vahel isegi liigagi vabaks.

Viimasel veerandil oli Eesti pidevalt tagaajaja ning alles minut enne mängu lõppu jõuti 73:73 viigini. Mängu viimased sekundid läksid väga põnevaks. Esmalt proovis Kristian Kullamäe kolmepunktilises kaotussesisus 75:78 kavaldada vabavisetel.

Ta viskas esimese sisse, teise meelega mööda, noppis lauapalli ja lükkas palli korvi. Paraku korv ei lugenud ning sloveenid jäid kahe punktiga ette. Sloveenia aga eksis audi sisse viskamisel ning õnnega pooleks sai palli jälle Eesti. Kohtumise lõpuni jäi siis 5,9 sekundit.

Kaks sekundit enne mängu lõppu tabas Kullamäe kaheksa meetri pealt võidukorvi, sloveenid sellele enam vastata ei jõudnud ning ühepunktiline võit oli tõsiasi.

Eesti parimaks kerkis 15 punkti visanud Toom, kes korjas lisaks ka neli lauapalli. Võidukorvi visanud Kullamäe arvele jäi 12 silma. Üleplatsimeheks kerkis 18 punktiga sloveen Gregor Glas. Teda toetas 13 silmaga Ziga Samar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles