BLOGI ⟩ Kristjan Ilves alustas MMi uhke kuuenda kohaga

Postimees Sport
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Flawia Krawczyk/Eesti Suusaliit

Planicas toimuval põhja-suusaalade MMil napsas kahevõistlejate esimese kuldmedali endale norralane Jarl Magnus Riiber. Kristjan Ilves ületas normaalmäe võistlusel finišijoone kuuendana.

Riiber ladus kuldmedalile põhja hüppemäel, kus lendas 103,5 meetrit. Sama kaugele kandus ka jaapanlane Ryota Yamamoto, kuid tema suusarajal enda kohta hoida ei suutnud. 

Hõbeda sai kaela hüppevõistluse kolmas mees (104 m), sakslane Julian Schmid, ja pronksi viis Austriasse neljandat õhulendu (100 m) näidanud Josef-Franz Rehrl. 

Kristjan Ilves kandus hüppemäel 98 meetrit, mille tulemusena startis ta suusarajale seitsmendalt kohalt, 53 sekundit Riiberist hiljem. 10 km distantsil tegi Ilves oma sõitu, liikudes suures pundis, mis võitles kohtade 4.–16. pärast. 

Viimasel tõusul üritas meie mees ka pundi kangemate suusameeste - Vinzenz Geiger ja Manuel Faisst - kaasa minna, kuid nende vastu Ilvese ramm ei hakanud. Tasuks siiski kuues koht (+45,1). 

10 km
10 km Foto: FIS

Enne võistlust:

Kahevõistlejad lähevad Planicas võistlustulle väga huvitavas olukorras, kus liiga palju oludega tutvuda pole saadud. Kui MK-sarjas toimub alati enne põhivõistlusi ka proovietteasted, siis MMil selline formaat kasutusel pole.

Sel hooajal on peetud MK-sarjas üheksa normaalmäe võistlust ning kõige edukamad on neis olnud punktitabeli kaks esimest meest. Kolm võitu on kirjas nii üldliidril Johannes Lamparteril kui ka Jens Luraas Oftebrol. Korra on võidurõõmu saanud tunda nii Jarl-Magnus Riiber, Vinzenz Geiger kui ka Julian Schmid.

Viimased nädalad enne MMi tõstsid selgelt ka Ilvese võimalusi. MK-sarjas seitsmendale kohale kerkinud Ilves astus just Schonachis peetud MK-etapil normaalmäe võistlusel poodiumile, kui sai kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles