Probleemid paradiisis: kohutavad tulemused sundisid F1 tipptiimi kriisikoosolekule

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lewis Hamilton F1 testipäevadel.
Lewis Hamilton F1 testipäevadel. Foto: Dppi/dppi/Scanpix

Juba märtsis algab F1s uus hooaeg ning hetkel käib meeskondadel tihe testimine. Bahreinis toimuvad testipäevad on olnud karmiks reaalsuseks Mercedese meeskonnale, kes jääb kaugele parimate päevade tasemest.

Viimase 10 aasta edukaim F1 meeskond pidi pärast eilset testipäeva pidama kriisikoosoleku, kuna nende vormeli juures on liiga palju puudujääke. Probleeme on täheldatud nii vastupidavuses kui ka tippkiiruse osas.

Mercedese sõitjad George Russell ja Lewis Hamilton jäid Bahreinis parima ringiaja osas pingerivi lõppu. Russell maandus 20 mehe konkurentsis 13. kohale ning Hamilton koguni 15. positsioonile. Seejuures näitasid Mercedese sõitjad enam kui kaks sekundit kehvemat ringiaega, kui kiireima ringi eest hoolitsenud Alfa Romeo sõidumees Guanyu Zhou.

Samas pole kõikidel meeskondadel eesmärgiks sõita testipäevadel kiireimaid ringiaegu. Paljud soovivad läbida võimalikult palju ringe, et koguda vormeli kohta andmeid, mis annavad võimaluse hiljem arendustööd teha.

Ka selles osas jäi Mercedes tagasihoidlikuks. Kui Zhou suutis läbida kokku 133 ringi, siis Russell pidi leppima ainult 26 läbimisega ning Hamilton sõitis Bahreini ringraja läbi 72 korda. Russelli vormelil avastati hüdraulikaprobleem, mille parandamisele kulus väga palju aega.

«Me püüame uurida, mis tegi meie päeva nõnda keeruliseks. Töö kestab hiliste öötundideni. Nõnda saame hommikul paremini aru, mis probleemid meie vormelitel on ning miks ei suuda me konkurentsivõimelisi aegu näidata,» lausus Mercedese juhtivtöötaja Andrew Shovlin Autospordile.

Viimased kaks aastat pole olnud Mercedesele kerged. Kui tunamullu jäädi üle seitsme hooaja esimest korda sõitjate MM-tiitlita, siis mullu tuli suu puhtaks pühkida juba ka meeskondlikust võidutrofeest. Möödunud hooajal oli Russell meeskonna parimana MM-sarjas paremuselt neljas piloot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles