Rootslannad lasid ka kellegi teise poodiumile, kuid kulla ja hõbeda jätsid ikkagi endale

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rootslanna Ebba Andersson sõitis lihtsalt jõuga teistelt eest.
Rootslanna Ebba Andersson sõitis lihtsalt jõuga teistelt eest. Foto: Joe Klamar

Planicas toimuval põhja-suusaalade MMil jätkub Rootsi naissuusatajate võimutsemine. 7,5+7,5 km suusavahetusega sõidus ei teeninud nad küll sprindiga sarnaselt kolmikvõitu, kuid kulla ja hõbeda küll.

Klassikaosaga (7,5 km) pääses teistelt eest seitsmeliikmeline juhtgrupp: rootslannad Ebba Andersson ja Frida Karlsson, norralannad Astrid Oeyre Slind, Ingvild Flugstad Østberg, Anne Kjersti Kalvaa, soomlanna Kerttu Niskanen ja sakslanna Katharina Hennig.

Vabatehnika osas lagunes kõnealune septett aga kärmelt, kui Rootsi-duo Anderssoni initsiatiivil järgmise käigu sisse pani. Esialgu üritas Karlsson küll kaasmaalannaga kaasa minna, kuid üle kilomeetri ta vastavat tempot ei kannatanud.

Nõnda jäigi Andersson ca 8. kilomeetril üksi ning sõitis seejärel suveräänses üksinduses, kuniks maailmameistrina üle finišijoone libises. Kaksikvõidu kindlustas Rootsile Karlsson, kes kaotas koondisekaaslasele lõpuks 22 sekundit. 

Pronksi viis Norrasse Slind (+53,3), kes 10. kilomeetril Niskanenilt ja Hennigilt eest sõitis. Eestlannasid suusavahetusega sõidus stardis polnud, küll hoidis Baltimaade lippu kõrgel lätlanna Patricija Eiduka, kes tuli 11ndaks (+1.37,9).

Suusavahetusega sõidu esikümme.
Suusavahetusega sõidu esikümme. Foto: FIS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles