Eesti teenis koduselt juunioride EMilt hõbemedali

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Markus Salm.
Markus Salm. Foto: Instagram @salmmarkus

Tallinnas toimuv epeevehklemise juunioride EM algas eestlastele vaat, et parimal võimalikul moel, kui Markus Salm sai kaela hõbemedali.

Alagrupi kuuest matšist neli võitnud Salm läks esimeses ringis vastamisi rootslase Hugo Brandbergiga, kelle võitis kõigest ühe torkega 13:12. Sama nappi paremust sai ta mekkida ka teises ringis, kui seljatas britt Alec Brooke'i 15:14. 

Kaheksandikfinaal britt Daniels Loginovsiga kujunes juba veidi hõlpsamaks: Salmile 15:8 võit. Veerandfinaalis astus talle vastu Iisraeli esindaja Yehonathan Lambrey Messika, kelle alistas 15:10. 

Nõnda oli Salm kindlustanud endale koduselt MMilt juba medali, kuid selle värv vajas veel klaarimist. Poolfinaal ungarlase Somo Somodyga oli tasavägine, kuid otsustavatel torgetel tegi vastane endale kergelt liiga, mistõttu kuulus matš lõpuks 15:12 Salmile.

Finaalis astus meie vehklejale vastu teine Iisraeli esindaja Yonatan Cohen, kes kodupubliku kurvastuseks 15:11 võidu noppis. 

«Tunded on väga vägevad. Lõpuks ometi sain oma esimese individuaalse tiitlivõistluste medali. Olen seda väga kaua oodanud ja see on vägagi tähtis minu jaoks,» vahendas vehklemisliit pressiteate vahendusel Salmi esmaseid mõtteid. 

Coheni ja Salmi järel said pronksmedalid kaela vastavalt Somody ja itaallane Marco Paganelli.

Kokku astus täna võistlustulle 106 vehklejat, ülejäänud eestlaste kohad: 34. Valentin Altunin, 58. Erik Tobias, 83. Oliver Laasik. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles