Toyotat proovinud rallimees võib peagi juba M-Spordi rüppe naasta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lorenzo Bertelli (paremal).
Lorenzo Bertelli (paremal). Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Kuigi Rootsi MM-rallil sai erasõitjat Lorenzo Bertellit näha Toyota Yaris Rally1 auto roolis, ei tähenda see, et itaallane Jaapani autotootjale ka sõrme andis.

2011. aastal WRC-sarjas debüteerinud Bertelli kihutas kahel esimesel hooajal Mitsubishi Lanceri ja Subaru Imprezaga, enne kui 2013. aastal M-Spordi rallimeeskonna ukse taha jõudis.

Nõnda on ta viimased kümme aastat kihutanud peaasjalikult just Fordidega, olgu masinaks siis Fiesta R5, Fiesta WRC või Puma Rally1 auto. Tänavuse aasta alguses üllatas Prada moemaja võsuke aga ralliüldsust, kui otsustas Rootsi MM-rallil startida hoopis Toyota Yarisega.

Nagu praeguseks selgunud, oli tegemist pelgalt praktilise otsusega – M-Spordil lihtsalt polnud üleliigset autot – ja tulevikus võib Bertellit taas ikkagi Fordi roolis näha. 

«Varem või hiljem näete te mind ikkagi taas M-Spordi masinas,» sõnas ta väljaandele DirtFish, ent lisas, et ei oska öeda, millal see võiks juhtuda.

 «Mul pole tänavuseks aastaks kindlaid plaane, kõik sõltub sellest, kas meeskond saab mind [vaba auto olemasolul] võtta. Palju asju peab selle jaoks klappima, seega konkreetset vastust sellele [küsimusele] mul hetkel pole,» jätkas itaallane, kes sooviks ideaalmaailmas startida siiski nii kodusel Sardiinia kui ka Kreeka MM-etapil.

Rootsi MM-etapil platseerus Bertelli üldarvestuses 14. kohale. Tema karjääri parim tulemus pärineb eelmise aasta Uus-Meremaa rallilt, kus ta oli 7. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles