Purunes habemega Eesti rekord

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Aleksa Gold.
Aleksa Gold. Foto: Eesti Ujumisliit

Eesti vabariigi sünnipäeval sai viimaks ümber 37 aastat tagasi püstitatud Aivi Liiv-Kulla naiste 400 meetri kompleksujumise Eesti rekordi eluiga.

Nimelt alistas Liiv-Kulla 1985. aastal Jaapanis püstitatud tippmargi Kanadas elav ja treeniv Aleksa Gold. Uued Maarjamaa rekordnumbrid pikas basseinis on seega 4.52,00, varasem tippmark sai alistatud 0,04 sekundiga. 

Kanada ülikoolide U SPORTS meistrivõistlustel osalenud Gold ütles Eesti ujumisliidu pressiteates, et rekord polnud tegelikult tema eesmärk. 

«Ülikoolide meistrivõistlusel ei ole aeg nii oluline kui meeskonna punktid. Meie [Toronto Ülikooli] naiskond võitis eelmisel aastal ning ka sellel aastal oleme enne viimast päeva liidrid. Seega on eesmärk saada igalt alalt maksimumpunktid. Praegu tunnen end väga väsinuna, aga see on normaalne, sest energia läheb meeskonnale ja kaasaelamisele. 400 meetri kompleksi Eesti rekord ei olnud sellel võistlusel eesmärk, minu fookus on nendel võistlustel rinnuli- ja seliliujumisel,» lausus ta.

Just Aivi Liiv-Kulla nimel on Eesti ujumise vanimad rekordid. Kui 400 m kompleksujumise omast jäi ta nüüd ilma, siis jätkuvalt on tema nimel 1983. aastal püstitatud 1500 m vabalt ja 1984. aastal püstitatud 400 m ja 800 m vabaltujumise Maarjamaa tippmargid.

Ka lühirajal kuulub Eesti vanim ujumisrekord Liiv-Kullale, selleks on 400 m vabaltujumise tippmark, mis püstitatud 1984. aastal. Kõik ülejäänud Maarjamaa tippmargid on püstitatud juba 21. sajandil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles