Uus valitseja Eesti ujumises: Zirk tõukas Aljandi omapäraselt troonilt

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kregor Zirgi stiilinäide.
Kregor Zirgi stiilinäide. Foto: Tairo Lutter

Šveitsis Lausannes toimuval kõrgetasemelisel ujumisvõistlusel jätkas Kregor Zirk edukaid esitusi. Eile oma põhialal ehk 200 m liblikujumises Euroopa hooaja edetabelis teiseks tõusnud ujuja tegi täna Eesti ujumise ajalugu.

Nimelt läbis Zirk hommikul toimunud eelujumistes 200 meetri vabaujumise distantsi ajaga 1.49,51 ning kärpis õhtuses finaalis sellest ligi sekundi, pälvides ajaga 1.48,60 hõbemedali.

Tom Rushtoni hoolealuse jaoks olid need kaks resultaati märgilise tähtsusega, sest nüüd kuulub Zirki nimele ühel alal 30 Eesti kõigi aegade parimat tulemust.

«Lahe statistiline saavutus, aga rong seisma ei jää, nüüd vaja ka 40 ja 50 paremat kirja saada,» sõnas ta muige saatel enda pressitiimile.

Varem omas eestlastest ühel alal enim tippresultaate Triin Aljand, kelle nimel on 50 m liblikujumise 29 paremat tulemust.

«Usun, et varsti peaksin sarnase saavutuseni jõudma ka teistel distantsidel,» lubas Zirk aga jätkata heade tulemuste tootmist. 

Tänase tulemusega tõusis Zirk ka Euroopa hooaja edetabelis kolmandaks. «Ise arvasin finišiseina puudutades, et ujusin veidi kiiremini. Olen tulemustega siin Šveitsis rahul, oleme praegu täpselt seal kus on vaja olla,» rääkis otse Iisraelis toimunud treeninglaagrist võistlustele läinud ujuja. 

Nüüd naaseb eestlane paariks nädalaks Eestisse ja suundub seejärel USAsse kõrgmäestiku laagrisse, kus on kavas osaleda ka paaril kõrgetasemelisel võistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles