Neljakordne olümpiavõitja Klæbo saavutusest: norralased on kõik ühed tatised astmaatikud (1)

Postimees Sport
Copy
Johannes Høsflot Klæbo võitis Planica sprinditeates karjääri kümnenda MM-medali.
Johannes Høsflot Klæbo võitis Planica sprinditeates karjääri kümnenda MM-medali. Foto: Borut Zivulovic/Reuters/Scanpix

Norra murdmaasuusataja Johannes Høsflot Klæbo möödus sel nädalal MM-medalite arvult Venemaa konkurendist Aleksandr Bolšunovist. Idapiiri taga võeti sündmus vastu sapiste kommentaaridega.

26-aastane Klæbo on Planica MMilt võitnud juba kolm medalit. Ta alustas MMi klassikasprindis võidetud kullaga, siis teenis suusavahetusega sõidus hõbeda ja vedas täna Norra sprinditeate koondise jällegi kullale.

Kokku on Klæbo karjääri jooksul võitnud nüüd kümme MM-medalit (8 kulda, 1 hõbe, 1 pronks). Tema venelasest konkurendil Bolšunovil on auhinnakapis kaheksa MM-medalit (1 kuld, 6 hõbedat, 1 pronks).

Medalite arvult möödus Klæbo Bolšunovist reedel, sest just suusavahetusega sõidu hõbe oli tema karjääri üheksas MM-medal. Neljakordne laskesuusatamise olümpiavõitja, 76-aastane venelane Aleksandr Tihhonov norralase saavutusest suurt lugu ei pidanud.

«Ma ei võta norralasi tõsiselt. Nad on kõik ühed tatised astmaatikud. Neil kõigil ripub nina otsas kümme sentimeetrit tatti, isegi Ole Einar Bjørndalenil rippus,» ütles Tihhonov Matš TVle. «Olen kindel, et Bolšunov teeks Klæbole ära, kui nad mees mehe vastu sõidaksid.»

Planica MMil seda aga ei juhtu, sest Ukraina sõja tõttu ei lubata agressorriigi sportlasi võistlema. Küll aga saavad nad võistelda omakeskis. Nimelt korraldas Venemaa enda ja Valgevene sportlastele jõuproovi, mis matkib MMi kalendrit. Pärast Venemaal peetud suusavahetusega sõidu võitu teatas Bolšunov uhkelt, et kaitses enda 2021. aasta Oberstdorfis võidetud MM-tiitlit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles