Maailma edetabelis seitsmendasse kümnesse pudenenud Kontaveit loovutas Eesti esireketi tiitli Kanepile

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaia Kanepi (vasakul) ja Anett Kontaveit.
Kaia Kanepi (vasakul) ja Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Viimastel aastatel naiste tennises Eesti esireketi staatust kandnud Anett Kontaveidil tuli sellest nädalast vastav tiitel Kaia Kanepile loovutada. 

Nimelt pudenes Kontaveit värskelt avaldatud maailma edetabelis 34 kohta tahapoole ning paikneb nüüdsest 61. positsioonil. Viimati asus eestlanna nõnda madalal redelipulgal 2017. aasta maikuus, mil oli maailma 68. reket.

Kontaveidi languse põhjuseks on veebruari keskel võetud vigastuspaus, mistõttu jäid tema jaoks vahele Doha ja Dubai turniirid. 

«2023. aasta algus on olnud raske. Alates möödunud aasta oktoobrist on enamikes mängudes mulle selg tunda andnud. Olen proovinud end aidata, saanud ravi ning treeninud võimalikult palju, kuid mingil põhjusel tuleb valu võistlustel alati tagasi. Seega olen otsustanud mõneks nädalaks aja maha võtta ning jätan vahele Doha ja Dubai turniirid. Töötan oma tiimiga ning proovin end aidata nii palju kui võimalik. Loodan tagasi olla märtsis toimuvateks Indian Wellsi ja Miami turniirideks,» kirjutas 27-aastane sportlane kirjutas 13. veebruaril sotsiaalmeediasse.

Praeguseks on selge, et Kontaveit ei osale ka Indian Wellsi turniiril, mis tähendab, et maailma edetabelis läheb tema jaoks kaduma ka mulluse kolmanda ringi 910 punkti.

Kuhu eestlanna järgmiseks tabelis kukub, sõltub paljuski ka teiste valgepallurite käekäigust. Pärast Indian Wellsi on naistennisiste ookeani taga ees ootamas veel ka WTA 1000 kategooria Miami turniir. 

Nagu öeldud, siis Eesti uueks esireketiks naiste tennises tõusis Kaia Kanepi, kes säilitas oma eelmise nädala 48. positsiooni. 

Tabeli tipus aga mingeid muudatusi ei toimunud. Esikohal on jätkuvalt poolatar Iga Świątek, kellele järgnevad valgevenelanna Arõna Sabalenka ja ameeriklanna Jessica Pegula.

Naiste tennise maailma edetabeli esikümme.
Naiste tennise maailma edetabeli esikümme. Foto: WTA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles