Eesti teivashüppetalent parandas kuu aja jooksul juba kolmandat korda rahvusrekordit

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Marleen Mülla stiilinäide 2020. aasta Eesti meistrivõistlustelt.
Marleen Mülla stiilinäide 2020. aasta Eesti meistrivõistlustelt. Foto: Madis Veltman

Igapäevaselt USAs elav ja tudeeriv teivashüppaja Marleen Mülla on aasta alguses tõsiselt heas hoos. Selle kinnituseks nihutas ta läinud ööl taas Eesti rekordnumbreid. 

Nimelt ületas Oklahoma ülikoolis õppiv Mülla konverentsi meistrivõistlustel 4.55, püstitades nõnda lisaks Eesti rekordile ka oma kooli ja võistluste rekordi. Mõistagi kaasnes tippmarkidega ka konverentsi meistritiitel.

Mülla ja ka Eesti varasem tippmark, mis oli püstitatud kõigest veebruari alguses, ületati kolme sentimeetriga. Sealjuures väärib märkimist, et veel kuu aega tagasi olid Maarjamaa rekordnumbrid sootuks 4.42, kuid vahepealse aja jooksul on Mülla rekordit koguni kolmel korral parandanud.

21-aastane Mülla võttis naiste teivashüppes kujutletava teatepulga üle Reena Kollilt. Eelmise kümnendi keskel viis Koll 16-aastaselt Eesti rekordi 4.24 peale, mõne hooaja pärast parandas ta tippmarki veel 12 sentimeetri võrra, ent järgmist sammu ei tulnud.

Mülla möödus Kollist juba 2021. aastal, mil ületas parimal juhul 4.30. Pärast seda ongi ta rekordnumbreid võistlus-võistlus haaval ülespoole nüginud.

Järgmisena ootavad Müllat ees NCAA ehk USA üliõpilasmeistrivõistlused, mis toimuvad 10.–11. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles