Eestlaste poolt palavalt armastatud rallisõitja proovib uut väljakutset

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Mads Østberg  2021. aasta Rally Estonia poodiumil.
Mads Østberg 2021. aasta Rally Estonia poodiumil. Foto: Nikos Katikis via www.imago-images.de / SCANPIX

Norra rallisõitja Mads Østberg keskendub tänavu EM-sarjale, kus püüab tiitlit Citroën C3 Rally2-autoga.

Østberg kihutas viimati WRC-sarjas 2021. aastal, sõites toona WRC2 arvestuses Citroën R5ga. WRC-autoga nägi norralast viimati MM-sarjas aga 2018. aastal, mil tema istumise all oli jällegi Citroën C3 WRC.

Möödunud hooajal väisas Østberg küll MM-rallisid, kuid teistsuguses rollis, olles WRC All Liv'i teleülekannetes kommentaator.

Kahel korral Rally Estonia võitnud ning eestlaste sümpaatia teeninud Østberg selgitas portaalile Dirtfish, miks ta otsustas tänavu keskenduda just EM-sarjale.

«Esiteks on see väga huvitav võistlus, mille kalendris on uusi rallisid ning neid tahetakse heal moel reklaamida. Kuna EM-sari on nüüd seotud WRC Promoteriga, on sellel rohkem nähtavust ning ligipääsetavust. Usun, et paljudele tundub seal võistlemine nüüd väga hea mõttena,» ütles Østberg.

«Ka see on positiivne, et võistlussarja peamine kategooria on Rally2-autodele. Isiklikult on see mulle uus väljakutse ning olen motiveeritud. Olen WRC2 klassi sõitnud palju aastaid ning samamoodi WRC klassi. Mul on huvitavam teha tööd EM-sarja programmi kui WRC2 programmiga,» lausus 2020. aasta WRC2 maailmameister Østberg.

Hooaja esimene EM-ralli sõidetakse Portugalis, 10.–12. märtsini on kavas Rally Serras de Fafe. Kokku on kalendris kaheksa etappi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles