Venemaa olümpiavõitja: mina ei anna küll ühtegi allkirja, mis kinnitaks, et olen riigi vastu (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Julia Stupak
Julia Stupak Foto: LINDSEY WASSON / REUTERS / SCANPIX

Venemaa murdmaasuusatamise olümpiavõitja Julia Stupak ütles, et ei kavatse neutraalse lipu all võistelda, kui see peaks tähendama, et tal tuleb kinnitada oma riigile vastuseisu.

Teatavasti otsib rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) võimalusi Venemaa ja Valgevene sportlaste osalemiseks rahvusvahelistel võistlustel. Eelkõige käib praegu töö 2024. aasta Pariisi olümpia pärast.

«Olen kuulnud, et tehakse palju tööd, et me saaks neutraalse staatuse ning võistelda. Juttude järgi tuleks meil allkirjastada mingi paber. Selle kohta ütlen niipalju, et me ei kavatse allkirjastada ühtegi paberit, mis ütleks, et oleme oma riigi vastu. Oleme väsinud meie õiguste riivamisest ning väärikuse alandamisest,» vahendab portaal Inside the Games venelanna sõnu.

«Olen Venemaa sportlane, ma armastan ja austan oma riiki. Kui mulle antakse neutraalse staatus, siis ma ei kirjuta ühelegi paberile alla,» jätkas ta.

Stupak krooniti olümpiavõitjaks 2022. aastal Pekingis, kui ta võitis kulla 4 x 5 km teatesõidus. Samadelt mängudelt teenis ta pronksi teatesprindis. Pyeongchangi olümpialt on tema auhinnakapis sprindi ja teatesõidu pronks.

«Tundub, et kui oled venelane, siis oled kohe rumal ja harimatu. Sa ei tea, kuidas midagi teha, ega oska käituda. Meil on suur hing ja elame suure armastusega. Me jumaldame oma spordiala ning armastame ja oleme oma riigile pühendunud. Mida rohkemat me vajame? Kui tahate meid poliitikasse tirida, siis parem on seda mitte teha. Tahame lihtsalt võistelda, see on kõik,» lausus Stupak, kes on Venemaa relvajõudude liige.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles