Eesti koondise juht: mitte keegi ei ole tahtnud Bruusile midagi halba (18)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Heiko Väät.
Heiko Väät. Foto: Kuvatõmmis videost

Pärast seda, kui juunioride maailmameistri Karmen Bruusi ja tema treeneri Mehis Viru intervjuudest on ilmnenud, et Eesti kergejõustikuliidu distsiplinaarkomisjoni otsus maalib noore kõrgushüppaja ja tema juhendaja läbisaamisest mullusuvisel U20 MMil Calis pildi, mis erineb tegelikkusest ning on põhjustanud Bruusile elus raskusi, ütles tol võistlusel Eesti võistkonda juhtinud ning kergejõustikuliidule Colombias nähtu põhjal avalduse kirjutanud Heiko Väät, tema ei ole Bruusi kohta ühtegi avaldust teinud ega talle halba tahtnud.

Väät lausus usutluses Postimehele, et tema tegi avalduse Bruusi treeneri Mehis Viru kohta, sest Audentese spordigümnaasiumis, kus ta töötab treenerina, on korduvatel koolitustel õpetatud märkama sobimatut käitumist ja sellest teada andma. Kuna ta esindas U20 MMil Eesti kergejõustikuliitu, tegi ta esildise alaliidule.

Ülemöödunud nädala lõpus otsustas kergejõustikuliit Viru kaasuses teha distsiplinaarkomisjoni langetatud otsuse kõigile nähtavaks. Veidi rohkem kui nelja lehekülje pikkusest otsusest käsitleb poolteist lehekülge ehk mahult umbes 35% Bruusi ja Viru suhteid Cali MMil. (Veidi vähem kui kolmandik lehekülge ehk kogu otsuse mahust umbes 7% käsitleb Viru suhteid sportlastega, kes on otsuses tähistatud tähtedega A, B ja C.)

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles