Äsja kolm MM-kulda võitnud Bergeril avastati enne Vancouveri olümpiat vähk

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tora Berger
Tora Berger Foto: SCANPIX

Norralanna Tora Berger oli äsja Ruhpoldingus peetud laskesuusatamise maailmameistrivõistluste edukaim naine, võites kolm kuldmedalit ja ühe pronksi. Pärast viimast ala, naiste 12,5 km ühisstardiga sõitu, kus Berger võidutses, tuli avalikuks saladus, mida ta oli aastaid varjanud.

Kolm kuud enne MMi algust andis 30-aastane Berger avameelse intervjuu Norra Rahvusringhäälingule (NRK), kuid palus, et see jõuaks eetrisse alles siis, kui MMil on kõik võistlused tehtud.

NRK pidas lubadusest kinni ja lasi intervjuu eetrisse kohe pärast viimast ala. Berger avaldas intervjuus, et 2009. aasta juunis diagnoositi tal vähk.

Berger rääkis, et mängis oma koertega ning mänguhoos sai üks tema sünnimärkidest kriimustada. Kuna viga saanud sünnimärk oli visa paranema, konsulteeris Berger koondise arstiga ning ühiselt jõuti otsusele, et targem oleks lasta see sünnimärk eemaldada.

Kolm nädalat pärast protseduuri sai Berger aga telefonikõne, mida ta iialgi ei unusta – sünnimärk oli pahaloomuline kasvaja.

«Sel päeval oli treening hoopis teistsugune, olin nagu omas mullis,» rääkis Berger NRK-le. «Mind hirmutas kõige rohkem mõte, et see võib olla märksa tõsisem. On mul veel selliseid sünnimärke, mida arstid ei näinud? 20. eluaastates arvad, et elu kestab põhimõtteliselt igavesti. Aga kui saad sellise äratuse, saad aru, et päris niimoodi ikka ei ole.»

Praegu on Berger täiesti terve, kuid peab regulaarselt siiski kontrollis käima.

Berger tunnistas, et polnud kindel, kas suudab jõuda piisavalt heasse vormi, et üldse Vancouveri olümpial osaleda, aga tegelikkuses jõudis ta suisa nii heasse vormi, et võitis 15 km tavadistantsil kuldmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles