Soomlased pelgavad imelise seeria lõppu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen. Foto: Tairo Lutter

Planicas toimuvatel põhja suusaalade MMil pole Soome veel liiga palju rõõmustada saanud. Neil on endiselt medaliarve avamata ning sealne meedia pelgab, et Soome sportlased võivadki kuivale jääda.

Soomes on talisport olnud alati väga suure tähelepanu all ning erinev pole ka Planicas toimuv suusaalade MM. Tänavu loodetakse eelkõige murdmaasuusatajatele, kes peaksid Soomele medalilisa tooma.

Siiski pole vähemalt esimesed võistlused plaanitult läinud. Medalitest on jäädud kaugele nii murdmaasuusatamises, suusahüpetes kui ka kahevõistluses. Parimana teenisid naiste suusavahetusega sõidus Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski vastavalt viienda ja kuuenda koha.

Soome meedias hinnatakse, et nende ainus võimalus medaliks võib tulla murdmaasuusatamise pikimatel distantsidel. Naiste 30 km ja meeste 50 km klassikasõitudes on medalisoosikute seas mitmed soomlased ning eelkõige Kerttu ja Iivo Niskanen.

Kui nendes sõitudes jääb medal võitmata, siis pelgab Soome meedia, et nende sportlased jäävadki põhja suusaalade MMil medalita. See oleks nende spordiajaloos esimene kord, kui suusaalade MMil ei teenitaks ühtki medalit. Antud seeria algas juba 1926. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles