Prantsusmaal vabapääsme teeninud Eesti esireket langes pärast pikka lahingut konkurentsist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mark Lajal.
Mark Lajal. Foto: Foto: Karl Toomsoo

Eesti meeste tennise esireket Mark Lajal (ATP 393.) osales sel nädalal Prantsusmaal toimunud Challenger turniiril. Turniirile vabapääsme teeninud eestlane tunnistas avaringis Austria tennisisti Jurij Rodionovi (ATP 133.) 6:2, 3:6, 6:3 paremust.

Möödunud nädalal Tuneesias peetud tenniseturniiril veerandfinaali jõudnud Lajal teenis oluliselt kõrgema tasemega Pau turniirile vabapääsme. Loosi tahtel pidi ta vastamisi minema kaheksanda paigutuse saanud Rodionoviga. Kui edetabelit vaadata, siis on meeste vahe väga suur, ent väljakul see ei paistnud.

Kohtumine algas Lajali jaoks keeruliselt, sest avasetis jäi ta kohe 0:5 kaotusseisu. Tal õnnestus küll kaks geimi võita, ent rohkemaks võimeline polnud. Teises setis näitas Eesti esireket oluliselt paremat mängu. 4:3 seisult õnnestus Lajalil seti ainus servimurre sooritada ning mäng otsustavasse vaatusesse viia.

Kolmandas setis tekkis mõlemale mängijale üks võimalus vastase murdmiseks. 1:1 seisult oli Lajalil kasutada üks murdepall, mida eestlane sedapuhku realiseerida ei suutnud. Kohe järgmises geimis jäi eestlane aga surve all ning kolm järjestikust murdepalli teeninud Rodionov kasutas enda võimaluse ära. Otsustav sett oli küll lõpuni pingeline, ent eestlasel enam mängu päästa ei õnnestunud.

Vaatamata kaotusele teenis Lajal maailma edetabelisse 10 punkti, mis aitavad teda lähemale karjääri kõrgeimale positsioonile. Korra 388. kohta hoidnud Lajal jääb virtuaalselt sellest ühe positsiooni kaugusele, ent järgnevatel nädalatel on tal võimalus seda kõrgemale nihutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles