VIDEO Mehhikos rekordilist võitu jahtiv Ogier andis kruusal kuuma

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: Toyota/McKlein

Autoralli MM-sarjas valmistutakse hooaja kolmandaks etapiks, mis sõidetakse märtsi keskpaigas Mehhikos. Seal peetakse suurimaks soosikuks Sebastien Ogier'd, kes asus võistluseks juba valmistuma.

Toyota rallimeeskond, kuhu kuulub ka Ogier, valmistub Mehhiko MM-etapiks Hispaania kruusateedel. Selline valik langetati, kuna sõitjatel pole lubatud testipäevi väljaspool Euroopat kasutada. Nõnda pole Hispaanias valitsevad olud kindlasti Mehhikoga võrdsed, ent vähemalt saab seadistust paika loksutada.

Teist hooaega MM-sarjas osalise koormusega sõitev Ogier on Mehhikos suurim soosik võidule. Sel hooajal juba Monte Carlos etapivõidu noppinud prantslasel on Mehhikos kasutada ideaalne stardipositsioon, mis peaks andma Ott Tänaku ja Kalle Rovanperä vastu eelise.

Lisaks sellele kuulub Mehhiko ralli Ogier' lemmikute hulka. Ta on seal suutnud võidutseda koguni kuuel korral ning hetkel jagab ta rekordit enda kaasmaalase Sebastien Loebiga. Tänavune triumf tõstaks ta Mehhiko ralli kuningaks.

Mehhiko MM-ralli sõidetakse 16.-19. märtsini. MM-sarja üldliidrina läheb sinna Tänak, kellel koos 41 punkti. Valitsev maailmameister Rovenperä jääb teisena eestlasest kolme silma kaugusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles